Gamla jeans blir nya plagg eller prylar i samarbete mellan Åhléns och Stadsmissionen

Med start idag, 11 februari, fram till 5 mars kan kunder lämna in sina gamla jeans på Åhléns City i Stockholm och Göteborg. Jeansen görs sedan om till nya kläder eller prylar av REMAKE – Stadsmissionens egna märke. Den nya kollektionen kan köpas i maj på Åhléns till förmån för stadsmissionernas verksamheter.
  • 11 feb 2013

Mellan 11 februari och 5 mars kan du ge jeans som ligger längst in i garderoben en andra chans. Jeansen lämnas till Åhléns City i Stockholm eller Göteborg som sedan levereras till REMAKE av Stadsmissionen – samarbete mellan Göteborgs, Linköpings och Stockholms Stadsmission. Jeansen får nytt liv och sys om till nya plagg eller prylar av stadsmissionernas medarbetare i samarbete med människor på väg in i arbetslivet.

Ny kollektion säljs på Åhléns under maj
De omvandlade REMAKE-produkterna säljs på Åhléns City i Stockholms och Göteborg från och med 6 maj, där överskottet går till stadsmissionernas verksamheter.

– När du lämnar in dina jeans till REMAKE bidrar du inte bara till ett hållbart samhälle, utan ökar också möjligheten för människor att skapa sin egen försörjning. När vår långsiktiga samarbetspartner Åhléns kom till oss med idén om insamling av jeans hoppade vi på projektet direkt. Många sitter på en guldskatt av avlagda jeans hemma som kan få nytt liv och göra gott, säger Johanna Nordenskjöld, Arbete & Sysselsättning, Stockholms Stadsmission.


Här kan du lämna in dina gamla jeans:
Åhléns City Stockholm – inlämning på plan 2
Åhléns City Göteborg – inlämning på plan 1

Läs mer om jeanskampanjen på http://www.ahlens.se/city/.


Om REMAKE
REMAKE är Stadsmissionens eget märke som tar hand om prylar, möbler och textilier och ger dem ett nytt liv. Produkterna tillverkas av Stadsmissionens medarbetare i samarbete med människor på väg in i arbetslivet. Läs mer om REMAKE på www.stadsmissionen.se/Secondhand/Remake/.

För mer information vänligen kontakta: 
Johanna Nordenskjöld, Arbete & Sysselsättning, Stockholms Stadsmission
08-68 42 3482, johanna.nordenskjold@stadsmissionen.se

Thérèse Johnsson Sundberg, vik. Informationschef Åhléns AB
08-120 622 96

Korta fakta

Kontakt
Johanna Nordenskjöld
08-68 42 3482

Läs mer

Senaste pressmeddelanden