Unga Station

Unga Station är Stockholms Stadsmissions hus för barn, unga och deras nätverk.

Unga Stations öppna verksamheter

Öppna tjejverksamheten för tjejer mellan 13 och 20 år som kämpar med livet. Hit kan man komma och bara vara, äta middag och delta i aktiviteter om man själv vill.

Öppna torsdagskvällar för föräldrar, barn och unga mellan 0-20 år. Vi lagar mat och äter tillsammans, pysslar, leker och umgås. Det finns även möjlighet att få hjälp med läxor.

Utflykter på helger och lov för föräldrar och barn.

Öppna förskolan för föräldrar under 23 år med deras barn. Vi har öppet tre dagar i veckan.

Unga Stations stödverksamheter

Samtalsmottagningen
På vår samtalsmottagning erbjuder vi stöd till barn, ungdomar och föräldrar. Det kan innebära samtal, nätverksarbete eller att finnas med som ett ombud i kontakter med olika myndigheter, t ex skola och socialtjänst.

Hälso- och berättargrupper
Unga Stations hälso- och berättargrupper finns för barn, föräldrar och ungdomar. Grupperna träffas mellan sex-tolv gånger. Vi pratar och arbetar med teman som hälsa, den egna livsberättelsen och framtiden.

Kolloverksamhet
Under loven anordnar vi barn-, ungdoms-, och familjekollo.

Föräldrautbildning för unga föräldrar
Vi erbjuder förlossningsförberedande föräldrarutbildning för blivande föräldrar där en eller båda av de blivande föräldrarna är under 23 år. Efter förlossning har du möjlighet att delta i en föräldrautbildning, där vi pratar om hur det är att vara förälder.

Ekonomisk rådgivning och stöd
Familjer med barn upp till 18 år och "unga vuxna", som är under 23 år med ett eget boende, kan få ekonomisk rådgivning och stöd på Unga Station. Vi kan även bistå med budgetrådgivning, samtal och med att vara ett stöd i kontakter med ansvariga myndigheter.

Illustrationer: Stina Wirsén

Korta fakta

Adress:
Fatburs Brunnsgata 26
118 28 Stockholm

Visa på karta

Maila oss

Verksamhetschef
Erica Sandin
Tel: 08-684 233 32
SMS: 070-425 65 72

Notiser