The Golden Guru - för Stockholms barn i utsatthet

Spring 2,1 mil, gör 108 solhälsningar och dansa i två timmar - allt på samma dag. Det är vad The Golden Guru, yogans svar på Ironman, går ut på. Förutom att genomföra yogamaraton samlar varje deltagare in 2 500 kronor till Stockholms Stadsmissions arbete för barn och familjer som lever i fattigdom.

  • 15 aug 2013

Stockholms Stadsmission är stolt samarbetspartner till The Golden Guru som genomförs lördagen den 14 september 2013. I samband med eventet samlar alla de personer som deltar in pengar till Stockholms Stadsmissions Unga Station. Till Unga Station kommer familjer som lever i svåra ekonomiska situationer. Det gör att barnen inte kan gå på fritidsaktiviteter, undviker att ta hem kompisar eller sjukanmäler sig vid skolutflykter. Ibland saknas pengar även till det absolut nödvändigaste - el, hyra, mat och vinterkläder till barnen. 

Pengarna som samlas in under The Golden Guru bidrar till arbetet med att ge akut ekonomiskt stöd och anordna aktiviteter så att familjerna kan ha roligt tillsammans och skapa positiva minnen. Det stärker familjen, minskar utanförskapet och ger energi in i vardagen. Och kanske det viktigaste, den upplevda egenmakten ökar.

Här kan du bidra!

Vill du också utmana dig för en mänskligare stad?

Eventet är fulltecknat för i år men målet är att växa kraftigt till nästa år och 2015 genomförs det även i New York. Om fem år är planen att genomför eventet i 10 städer runt om i världen.

Vill du delta i nästa års Golden Guru? Gör din intresseanmälan här!

Stort tack för ditt bidrag och stort tack till alla Golden Gurus som utmanar sig för en mänskligare stad!

Korta fakta

För mer information om The Golden Guru:
Neo Moreton
070-844 46 88

För mer information om Stockholms Stadsmission och Unga Station:
Sandra Axell
08-68 42 3058

Våra partners