Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Arbetsträna med sortering och lager

Medarbetare och deltagare på avdelningen produktion och insamling.
I Sätra finns Stockholms Stadsmissions stora logistik- och centrallager med en mängd arbetsuppgifter inom textil- och prylsortering och värdering. Här tar vi emot dig som vill arbetsträna inom lager.

På centrallagret tas de gåvor omhand som skänks till Stockholms Stadsmission. Här ser man till att gåvor kommer vidare till nya ägare via second hand-butiker eller social verksamhet. Genom att arbetsträna här gör du en insats för medmänniska, återbruk och miljö. 

Efter avslutad arbetsträning har du möjlighet att söka en utbildningstjänst. Utbildningstjänster finns inom flertalet av Stockholms Stadsmissions sociala företag och är en tidsbegränsad anställning på ett år.

Arbetsuppgifter inom sortering och värdering

Under din arbetsträning ökar dina kunskaper om textilier, antikviteter och designers. Här finns chans att fördjupa sig i material och märken. Arbetsplatsen är ett bra ställe för dig som har ett intresse av second hand och mode men du behöver inte ha några förkunskaper för att arbetsträna här. 

Centrallagret är uppdelat i två olika arbetsgrupper: prylar och textilier.

Prylavdelningen

Prylavdelningen sorterar och värderar alla skänkta möbler, prylar, elektronik och böcker. Om du är intresserad av musik och litteratur kan du arbetsträna på vår mediesortering. Tycker du om prylar har du möjlighet att lära dig mer om värdering av antikviteter.

Textilavdelningen

Textilavdelningen tar hand om insamlade kläder, skor, mattor och textilier. Här kan du till exempel vara med och sortera ut varma tröjor åt ett akutboende. Tycker du om vintage och mode har du möjlighet att välja ut kläder till vårt trendsortiment. 

Dagligt stöd utifrån dina förutsättningar

Här arbetar du utifrån dina egna förutsättningar och inga förkunskaper krävs. Målet är att du ska ta dig till nästa steg, mot en anställning eller utbildning. Tillsammans med yrkescoacher och handledare finns det möjlighet att växa och utvecklas i egen takt. 

Arbetsplatsen passar både dig som har ett öga för detaljer och dig som föredrar mer praktiska uppgifter. Du ges tillfälle att arbeta självständigt och i arbetslag, allt eftersom vad som passar din dagsform. 

Här finns människor med olika bakgrunder och i alla åldrar. Vi har möjlighet att ta emot dig med funktionsvariation eller om du vill förbättra din svenska. Tillsammans arbetar vi för att din tid hos oss ska bli utvecklande och stärkande. 

Är du intresserad av att besöka vår verksamhet? Varmt välkommen att kontakta oss för ett inledande studiebesök i Sätra.

Micaela Linde
Handledare
micaela.linde [at] stadsmissionen.se