Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Källan Järva

Personal för Källan Järva i Husby står i entrédörren och tittar in i kameran och skrattar.
Källan i Järva riktar sig till dig som är vuxen och fått avslag på asylansökan eller lever i landet utan uppehållstillstånd.

På Källan i Järva kan du träffa andra i samma situation, äta mat, umgås och prata om livet. Du kan även få juridisk rådgivning i frågor kring asylprocessen och dina handlingsalternativ efter att du fått avslag på din asylansökan.

Samtalsgrupper och juridisk rådgivning

  • ”Vem är jag imorgon?” är ett program för dig som fått avslag på asylansökan och vill ge och få stöd av andra i samma situation. Genom åtta gruppträffar får du utrymme att prata om hur det är att leva med ett utvisningsbeslut, men också om de handlingsalternativ som finns när du hamnat i denna situation. Du får möjlighet att berätta din historia, lyssna på andra och planera för din framtid.
  • Juridisk rådgivning. Behöver du träffa en jurist för att förstå varför du fått avslag, utforska vilka dina handlingsalternativ är och vilka rättigheter du har i din situation? Välkommen att kontakta oss per telefon eller mejl.

Vill du veta mer eller har frågor? Kontakta oss så hör vi av oss.

Källan Järva
kallanjarva [at] stadsmissionen.se

Besök oss:

xx
000 00 xx
Sverige

Öppettider

Källan Järva är stängd fr.o.m. 24 april 2023 på grund av flytt till nya lokaler. 

För samverkanspartner

Möter ni personer som har fått ett eller flera avslag på sin asylansökan och som ni tror behöver extra stöd så samverkar vi gärna med er. Har du kontakt med personer som behöver juridisk rådgivning/stödjande samtal så kan de länkas till oss, se kontaktuppgifterna ovan. Vill ni samverka kring vårt grupprogram “Vem är jag imorgon?” så besöker vi gärna er arbetsplats och informerar om programmet och olika vägar till samverkan. Vi kan erbjuda att hålla grupper i era verksamheter (inkl. juridisk rådgivning) eller möjlighet till länkning till grupper i våra lokaler. Låter detta intressant, kontakta oss på kallanjarva@stadsmissionen.se

Källan finns på fler ställen