Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Minst 718 barn i Stockholm lever i hemlöshet

Varje dag kommer barn och familjer som lever i hemlöshet till Stockholms Stadsmission. "En gång bodde vi hos en kvinna. Det var säkert tio andra som också bodde där. De skrek mycket. Mamma blev arg, hon ville att vi skulle ha det lugnt om nätterna för att orka gå i skolan."

Många av familjerna tvingas ständigt flytta runt mellan tillfälliga boendelösningar. Barnen lever med ständig oro, och den trygghet som byggs upp rycks bort gång på gång.

DU KAN GE BARNEN EN BÄTTRE JUL

GE EN GÅVAKÖP ETT GÅVOBEVIS eller BLI MÅNADSGIVARE.

Tack vare din gåva kan vi hjälpa och lindra den utsatthet som hemlöshet innebär. 

Vi erbjuder familjerna:

  • matcheckar 
  • ekonomisk rådgivning och stöd
  • stöd i kontakt med myndigheter
  • samtalsstöd
  • aktiviteter och kollo under loven
  • öppen verksamhet, exempelvis läxläsning och matlagningskvällar.

Aktiviteter och stöd i jul

För många blir känslan av utanförskap extra stark i juletid. Högtiden förknippas med oro och ensamhet istället för med glädje och gemenskap. Därför anordnar vi julfirande med julmat, tomte och dans runt granen. Vi delar också ut julklappar till barnen.

Minst 718 barn lever i hemlöshet i Stockholm

Enligt Stockholms stads senaste kartläggning saknar 718 barn i Stockholm stadigvarande boende. Men mörkertalet är stort då endast barn som varit i kontakt med socialtjänsten och som har svenskt personnummer ingår i kartläggningen. 

Var sover barn i hemlöshet?

Familjerna flyttar ständigt runt mellan tillfälliga lösningar. De kan exempelvis vara inneboende i ett rum och dela lägenhet med andra familjer, ha andrahandskontrakt kortare än tre månader eller bo på så kallade hotellhem som de fått efter biståndsbeslut eller remiss från socialtjänsten. Vi möter också ännu mer akuta fall där familjer tillfälligt tvingas sova i garage, bilar och offentliga lokaler.