Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"Barnen fick packa sina skolsaker i plastpåsar"

Pojke som ska börja skolan
Skolstarten är en orsak till oro och ont i magen för många barn. Det handlar om barn i familjer med ansträngd ekonomi som inte har råd med en ryggsäck eller regnkläder och skor. Stöd Stockholms Stadsmission så att vi kan hjälpa fler i samband med skolstarten och resten av året.

– Förra året innan skolstarten hade vi inte råd att köpa väskor. Barnen fick packa sina skolsaker i plastpåsar. Det är svårt. Jag känner mig väldigt ledsen och otillräcklig, säger en mamma som får stöd av Stockholms Stadsmissions Unga Station. 

Många barn lever i fattigdom

Enligt Barnombudsmannen lever ett av tio barn i Stockholm i fattigdom. Familjerna vänder på varje krona för att ens ha råd med det nödvändigaste. Många av barnen i de här familjerna känner inte samma glädje inför skolstarten som sina kompisar, istället ger den ont i magen.

Känslan av fattigdom blir påtaglig när de inser att de inte har samma möjligheter som andra barn. Föräldrarna kämpar för att barnen inte ska känna sig annorlunda, men det finns inte utrymme för varken nya kläder, skolsaker eller utrustning och terminsavgifter till idrottsaktiviteter.

Ge barn en bättre skolstart

För att hjälpa fler barn och familjer som lever i utsatthet och fattigdom vid skolstarten behöver vi ditt stöd. Stockholms Stadsmissions verksamhet för barn och unga, Unga Station, ger stöd till familjer exempelvis genom att dela ut presentkort så att de kan köpa det nödvändigaste, men även med att ge dem bättre förutsättningar att förändra sin livssituation på lång sikt. 

Ge en gåva och bidra till en bättre skolstart för fler barn och unga och deras familjer!

Av hänsyn till deltagarnas integritet har personen på bilden inget med texten att göra.