Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"Vi har inte råd att göra någonting på sommaren"

En flicka i en park
”Vi har inte råd att göra någonting på sommaren. Jag och mina syskon är oftast bara hemma i lägenheten.” Så säger en 7-årig flicka. Familjen saknar pengar till aktiviteter på sommarlovet, trots att hennes mamma har två deltidsjobb. Ibland finns det inte ens pengar till mat.

GE EN GÅVA eller BLI MÅNADSGIVARE

Till oss på Unga Station kommer familjer som behöver hjälp med det mest nödvändiga. För en del av barnen innebär sommarlovet oro och ångest istället för glädje.

På sommarlovet lämnas många barn ensamma, utan skolans måltider, trygghet och gemenskap. Föräldrarna tvingas jobba hela sommaren för att få ihop ekonomin. Det finns varken tid eller pengar att göra saker tillsammans som många andra barn tar för givet. Som att ta bussen till stranden eller att gå och fika med familjen.

Du kan möjliggöra kollo och utflykter

Unga Station arrangerar dagsutflykter och längre kollovistelser för barn och familjer som har det extra tufft i vardagen. Med ditt stöd hoppas vi i sommar ha möjlighet att erbjuda utflykter och kollo för minst 180 familjer. Aktiviteterna ger gemenskap och ljusa minnen som varar hela året. En chans till att paddla kanot, simma eller åka karusell. Ofta för första gången någonsin.

Nu har du möjlighet att rädda ett barns sommarlov.

Vi värnar om deltagarnas integritet. Därför har barnet på bilden ingenting med texten att göra.