Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Möt medlemmen Bengt Gustafsson

"Jag tycker det är viktigt att vara medlem, dels för att kunna påverka utvecklingen av Stockholms Stadsmissions arbete och dels att få bidra med min kompetens samt vara en ambassadör utåt i samhället." Så motiverar Bengt Gustafsson, före detta socialchef i Stockholm, varför han är medlem i Stockholms Stadsmission.

Varför blev du medlem i Stockholms Stadsmission?

– Jag fick frågan om att bli medlem när jag redan var styrelseledamot i en stiftelse som förvaltas av Stockholms Stadsmission. Eftersom jag hade en positiv erfarenhet av Stadsmissionens arbete från min tid som socialarbetare i Stockholm under sextiotalet, vill jag engagera mig och bidra med min kompetens. Det har bland annat inneburit att jag en period varit ledamot i styrelsen.

Varför tycker du att det är viktigt att vara medlem?

– Jag tycker det är viktigt att vara medlem, dels för att kunna påverka utvecklingen av Stockholms Stadsmissions arbete och dels att få bidra med min kompetens samt vara en ambassadör utåt i samhället.

Vad är ditt största utbyte från ditt engagemang?

– Det är att få vara en del i en engagerad organisation med kompetenta medarbetare och volontärer utifrån en gemensam värdegrund.

Ser du på Stockholm med andra ögon efter du blev medlem?

– På sätt och vis gör jag det. Jag kan konstatera att utanförskapet med bland annat många som lever i hemlöshet är lika stort nu som på sextiotalet, trots att välfärden generellt ökat.