Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Testamentera för ett mänskligare samhälle

Vill du stödja arbetet för människor i utsatthet men avvakta med din gåva, kan du skriva ett testamente till förmån för Stockholms Stadsmission. Med din testamentsgåva ger du värdefull hjälp så att vi kan arbeta vidare med att bryta människors utanförskap.

Genom att testamentera en penninggåva, din bostadsrätt eller andra värdeföremål bidrar du till att hjälpa unga, vuxna och äldre med både akut hjälp och långsiktigt stöd. Det kan handla om vård för en psykisk ohälsa eller ett missbruk, barnkollo som ger fina sommarminnen, tak över huvudet för någon som lever i hemlöshet eller hjälp till ensamma mammor som har svårt att få ihop sin vardag ekonomiskt.

Givargaranti – för din trygghet

Bidraget från testamentsgåvor har en mycket stor betydelse för det sociala arbetet i vår stad. Det gäller både det ekonomiska värdet av varje gåva, men även det förtroende som vi får ta emot från dig. Det ställer höga krav på hur vi tackar och återkopplar till våra givare, något som vi har formulerat i vår givargaranti som du hittar längre ner på sidan.

Att skriva sitt testamente är i hög grad en privatsak och inget man behöver delge sin omgivning. Vår förhoppning är dock både att få tacka dig och att ge en möjlighet att återkoppla om vad din gåva kan tillföra hjälpverksamheten och de människor som får ta del av din omtanke. Det kan till exempel ske genom att du får besöka en verksamhet eller träffa våra verksamhetschefer och höra om deras erfarenheter ute på fältet.

Tar hand om dödsboet

Om du utser Stockholms Stadsmission till exekutor tar vi hand om all kvarlåtenskap, bouppteckning och arvsskifte i förvaltningen av dödsboet. Åtagandet omfattar även värdering, packning, transport, avyttring och städning. 

Vill du veta mer?

Information om hur du kan skriva ditt testamente hittar du i vår testamentsguide. Den och exempel testamentesformuleringar hittar du nedan. Du kan även ta del av information om vad din testamentsgåva skulle betyda för en människa i utsatthet.

Bild på Elisabeth Stuart
Har du frågor om testamentsgåvor?
Kontakta Elisabeth Stuart

Din gåva gör skillnad

Din gåva gör konkret nytta i form av mat, kläder, gemenskap och mänsklig värme. Den inger hopp och en möjlighet till förändring för de människor vi möter.

Läs mer om vad pengarna räcker till

Pengarna kommer fram

Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Stockholms Stadsmission har 90-konto, granskas av Svensk Insamlingskontroll och följer FRII:s kvalitetskod.

Läs mer om vår ekonomi