Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"Det lönar sig att ta socialt ansvar"

Marika Markovits senior rådgivare på Stockholms Stadsmission
Marika Markovits, senior advisor på Stockholms Stadsmission, berättar om dagens stora sociala utmaningar som många kanske inte känner till. Stöd och engagemang från näringslivet bidrar till en hållbar samhällsutveckling och gör skillnad för människor i utsatthet - här och nu.

Varför stödjer nära 900 företag Stockholms Stadsmissions arbete för människor i hemlöshet eller barn och unga i utsatthet? Svaret är enkelt: Det lönar sig att ta socialt ansvar i närmiljön och arbeta tillsammans för ett mänskligare samhälle. Genom att stödja Stockholms Stadsmissions breda arbete för människor i utsatthet kan ni göra skillnad oavsett om det handlar om en enstaka företagsgåva eller ett långsiktigt samarbete.

För många är det okänt att det finns föräldrar i Stockholm som inte kan mätta sina barn. 

Det blir allt vanligare att företag tar socialt ansvar och i dag är det ofta en självklarhet att stödja en eller flera ideella organisationer. Det finns flera olika drivkrafter bakom detta, som exempelvis att vara en attraktiv arbetsgivare, bygga sitt varumärke eller att möta ett önskemål från företagens kunder. Men det kan också vara en del av företagets idé att ta socialt ansvar för att det helt enkelt känns rätt. 

Stora sociala utmaningar som inte syns 

Stockholms Stadsmission möter dagligen personer som lever i utsatthet. För många är det svårt att förstå att de sociala utmaningarna i Stockholm är så omfattande. Utsattheten syns inte nödvändigtvis på ytan och många av oss vistas sällan i de kvarter eller stadsdelar där utsattheten är som mest påtaglig.  

För många är det okänt att det finns föräldrar i Stockholm som inte kan mätta sina barn. Att det finns 13-åringar som kastas ut på gatan och in i prostitution. Att det finns så många män och kvinnor som lever i hemlöshet och inte har någon plats att förvara sina ägodelar. Att det finns så många äldre som lever i ensamhet och fattigdom. 

Tillsammans för ett mänskligare samhälle för alla

Vi arbetar varje dag för att göra så stor nytta med våra insatser som möjligt, se hur vi kan öka insamlade medel så att det räcker till fler och hålla nere våra kostnader. När fler personer som halkat utanför kan komma tillbaka till samhället – med god hälsa, bostad, utbildning och arbete – närmar vi oss vår vision om ett mänskligare samhälle för alla.

Vi ser en oerhörd styrka i att ha ett tätt samarbete med näringslivet. I dagsläget står näringslivet för cirka tio procent av Stockholms Stadsmissions insamlade medel. Vi hoppas kunna öka den andelen. Ert företag kan bidra till en hållbar samhällsutveckling och göra skillnad lokalt, här och nu.  

Marika Markovits, senior advisor Stockholms Stadsmission

Låt oss höras och prata om hur vi tillsammans kan arbeta för ett mänskligare samhälle!

Företag
Har du frågor eller vill veta mer?
foretag [at] stadsmissionen.se

Våra huvudpartners