Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"Jag ville ge tillbaka till samhället"

Volontären Eric i köket tillsammans med Carina
Eric Hedström, 23 år, är student på Försvarshögskolan. En gång per månad, ibland oftare, hjälper han till som volontär med att servera frukost och prata med de människor som kommer till Stockholms Stadsmissions mötesplats St Paul.

Varför ville du bli volontär?

– Det har funnits ett engagemang i familjen. Min farmor och farfar var väldigt engagerade i välgörenhetsorganisationer och jag kände att jag ville ge något tillbaka till samhället.

Vad är ditt uppdrag?

– Jag är med och hjälper till på söndagarna, jag brer smörgåsar, serverar frukost och pratar med deltagarna efter gudstjänsten.  

Vilka är det som kommer?

– Alla är välkomna och den som vill kan välja att komma bara till frukosten tjugo i tio. Man behöver inte vara kristen utan det är en del med andra religioner som kommer också. Det kanske kommer ett 40-tal personer som inte har pengar till frukost och andra som söker sig hit för att de känner sig ensamma. Söndagsfrukosten i St Paul är en mötesplats. På vintern kommer många för att få värma sig en stund. 

Vad ger det dig att vara volontär?

– Det ger energi och jag får träffa människor som jag inte skulle ha träffat annars. Jag träffar många intressanta människor med livshistorier som har mycket att berätta om saker jag själv inte har upplevt. 

Det ger energi och jag får träffa människor jag inte skulle ha träffat annars. 

Eric om uppdraget som volontär

Vad är bäst med att vara volontär? 

– Känslan av att ge tillbaka och möta väldigt roliga och trevliga människor. Vi har många återkommande deltagare och det blir väldigt givande att bygga vänskaper med dessa.

Varför blev det Stockholms Stadsmission?

– Jag har alltid känt till organisationen, det är en klassisk hjälporganisation som arbetar med hemlösa i närområdet.