Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Siv pantar burkar för att klara vardagen

En kvinna sitter på en parkbänk
”Det är tufft. Ibland hittar jag en tomburk i timmen, ibland flera. Det är klart att jag skäms när jag går igenom en papperskorg. Men ibland lyckas jag spara ihop så att jag kan köpa ett klädesplagg. Det är guldkant för mig.”

Siv är 74 år. Hon har arbetat inom vården i hela sitt liv och klarar sig inte på sin pension. Utåt sett är Siv positiv och glad, men i magen knyter det sig. Av både hunger och ensamhet.

Varje gång Siv går förbi en papperskorg letar hon efter burkar att dryga ut kassan med. Det var inte så här hon hade tänkt sig sin ålderdom. Mest tär ensamheten. Hon längtar efter sina barnbarn i Skåne och önskar att hon hade råd att hälsa på dem.

Allt fler söker stöd på Äldrecenter

På Stockholms Stadsmissions Äldrecenter har vi under de senaste åren sett en oroande ökning av äldre i fattigdom. Utöver ensamhet och isolering har många det betydligt sämre ekonomiskt. Situationen är ofta akut.

I diagrammet nedan ser du utvecklingen av antalet besök i verksamheten:

Antal besök på Stockholms Stadsmissions Äldrecenter

 

Många kommer för mat och umgänge

Dagligen kommer äldre till Äldrecenter för att söka stöd i livssituationen och för att få tillbaka livsgnistan. Många kommer hit för att äta en lagad lunch och umgås. Det finns även möjlighet till ekonomiskt stöd och ombud som hjälper till med exempelvis myndighetskontakter. 

Tack vare dig och andra givare får varje sommar drygt 300 seniorer också möjlighet att njuta av kollolivet på vårt gästhem Stenfasta.

Läs gärna mer om de aktiviteter och det stöd vi erbjuder längre ner på sidan.

Du kan ge fler äldre chans till en meningsfull tillvaro

Stöd Äldrecenter: GE EN GÅVA

 

Vi värnar om deltagarnas integritet. Därför har personen på bilden ovan inget med texten att göra.

Vad räcker din gåva till?

0 kr

0 Kr
kr