Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Translate
Translate
Sök
Sök

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Bli månadsgivare

Coronakrisen slår hårt mot människor som lever i utsatthet. Allt fler söker hjälp hos Stockholms Stadsmission. Ditt långsiktiga stöd behövs - bli månadsgivare.

Stockholms Stadsmission möter dagligen familjer som förlorat jobben och inte vet hur de ska klara av att betala hyran. Vi möter isolerade äldre som tärs av ensamheten och människor i akut hemlöshet som är rädda och saknar någonstans att ta vägen om de blir sjuka. 

Ge 100 kronor i månaden

Som månadsgivare bidrar du till att vi kan erbjuda människor i utsatthet akut hjälp och långsiktigt stöd för att förändra sin livssituation.

100 kronor räcker exempelvis till något av följande:

  • hemleverans av fyra matlådor till isolerade äldre
  • matvaror eller ett paket blöjor till en familj i fattigdom
  • ordentlig frukost för fyra personer i hemlöshet.

Tack vare ditt stöd kan vi fortsätta vårt arbete för ett mänskligare samhälle för alla.

Vanliga frågor och svar

Varför ska jag ge pengar varje månad?

Regelbundna gåvor ger ett jämnt inflöde av pengar, som underlättar för verksamheterna att budgetera och planera sitt arbete. Det är ett kostnadseffektivt sätt att samla in pengar och gör att vi kan hjälpa fler.

Hur fungerar det?

Beloppet dras via autogiro från ditt konto varje månad. Du bestämmer själv hur mycket och hur länge du vill bidra.

Vad får jag som månadsgivare?

För att du ska kunna följa det arbete du bidrar till får du Stockholms Stadsmissions tidning Mission två gånger per år. Du får också information om hur din gåva gör nytta via e-post cirka en gång per månad.
Svensk insamlingskontrolls 90-konto-logotyp

Hur vet jag att mina pengar används rätt?

Vi arbetar hela tiden för att använda våra gåvor så effektivt som möjligt. Stockholms Stadsmission har 90-konto och granskas av Svensk Insamlingskontroll. De kräver att minst 75 procent av intäkterna går till ändamålet. Vi ligger en bra bit över den gränsen - under de senaste fem åren har i genomsnitt 86 procent av våra intäkter gått till ändamålet. Vi är också medlemmar i Giva Sverige som arbetar för etisk och professionell insamling och vi följer deras kvalitetskod.