Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Testamenterat båthus till nytta för många

Testamentsgåva: båthus till Stockholms Stadsmission
Marita och Rune valde att låta sitt arv gå till att hjälpa människor i utsatthet. De testamenterade ett unikt båthus på Fogdö i norra Roslagen och en lägenhet till Stockholms Stadsmission.

För 15 år sedan fick Stockholms Stadsmission kännedom om en testamentsgåva i form av ett ovanligt båthus – byggt 1944 för att rymma både båt och familj – på Fogdö i norra Roslagen. Gåvan kom från bortgångne Rune Johansson och hans sambo Marita Lindblom, med en önskan om att arvet skulle tillfalla Stockholms Stadsmission. I slutet av 2016 ärvde Stockholms Stadsmission fastigheten, precis som paret önskat. Båthuset såldes sedan för 3,5 miljoner kronor.

En fantastiskt fin gåva

I testamentet ingick även en lägenhet i Stockholm. Tillsammans inbringade de båda gåvorna ett värde på totalt 6,5 miljoner kronor till Stockholms Stadsmissions sociala arbete. En fantastiskt fin gåva som kommer till nytta för många och till exempel motsvarar kostnaderna för att driva BoCenter, en dagverksamhet för människor i hemlöshet, i mer än fyra månader. 

Ditt arv kan göra skillnad

Allt fler väljer att skriva in Stockholms Stadsmission i sitt testamente. Genom att testamentera bidrar du till att bryta utanförskapet för barn, unga, familjer, vuxna och äldre. Du kan skänka en penninggåva, aktier, en bostadsrätt eller värdeföremål. Ditt förtroende förvaltas med största omsorg och alla gåvor, oavsett storlek, bidrar till att hjälpa människor i utsatthet. 

Exempel på vad pengarna räcker till:

  • 25 000 kronor: att driva BoKlara i ett dygn.
  • 50 000 kronor: att driva BoCenter i ett dygn.
  • 100 000 kronor: 10 nya kanoter till barn- och ungdomskollon.

Testamentsgåvor utgör cirka 25 procent av våra totala bidrag varje år. Utan testamentsgåvor skulle vi möta en mycket osäkrare framtid.

Vi vill rikta ett postumt tack till Rune Johansson och Marita Lindblom och alla som bidrar till ett mänskligare samhälle för alla med en testamentsgåva. Varmt tack!

Jakob Apéria
Ansvarig testamentesärenden
jakob.aperia [at] stadsmissionen.se