Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Susanne och Pernilla arbetar för ett mänskligare samhälle

Susanne Svensson och Pernilla Parding utanför Stockholms Stadsmissions verksamhet
Stockholms Stadsmission både kompletterar det offentliga samhällets resurser och verkar där samhällets insatser inte räcker till. För kollegorna Pernilla Parding och Susanne Svensson handlar det om att göra skillnad på riktigt. 

– Det första året jag arbetade här på Stockholms Stadsmission upplevde jag en känsla av professionell eufori. Det var så otroligt roligt och stimulerande och jag lärde mig massor, och så är det fortfarande. Vi är en dynamisk arbetsplats som ligger i framkant så varje dag är en ny upplevelse, säger Pernilla som är utbildad socionom och verksamhetschef för Bostad Först inom Stockholms Stadsmission. Pernilla har nu arbetat i organisationen i 11 år. 

Hon får genast medhåll av Susanne, som arbetar med verksamhetsutveckling och även hon socionom. Hon lockades av Stockholms Stadsmissions storlek, men säger att hon verkligen inte hade en aning om hur stor organisationen var innan hon först kom dit 2013.
– Det är så fantastiskt att komma till jobbet och arbeta med engagerade människor som uppvisar hög professionalitet i alla led. Som praktiserande muslim undrade jag inledningsvis hur det skulle gå att arbeta i en organisation med kristen grundsyn, men Stockholms Stadsmission har en levande värdegrund som stämmer till punkt och pricka med mina värderingar.

Stora utvecklingsmöjligheter

Båda framhåller att möjligheterna för socionomer att utvecklas inom organisationen är stora; man kan arbeta med olika målgrupper till exempel barnfamiljer, äldre i ensamhet och människor i hemlöshet. 
– Ja, som socionom finns det många utvecklingsmöjligheter. Man kan till exempel engagera sig i volontärutvecklingen, jobba med kvalitetsfrågor eller söka chefsuppdrag, säger Pernilla.
– Förutsättningen är att man snabbt kan växla mellan det stora perspektivet och det nära bemötandet, och att man har en genuint positiv människosyn, att man tror på varje individs egenmakt! avslutar Susanne.

Susanne Svensson
Processledare verksamhetsutveckling
Pernilla Parding
verksamhetschef