Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

André Andersson ny styrelseordförande i Stadsmissionens Skolstiftelse

André Andersson
2021-06-18
Vid Stockholms Stadsmissions styrelsemöte den 17 juni utsågs André Andersson till ny styrelseordförande i Stadsmissionens Skolstiftelse. Han ersätter Per Dellborg som varit styrelsens ordförande sedan den 24 september 2015 och ledamot sedan den 1 januari 2014. Den övriga styrelsen kvarstår oförändrad.

André Andersson har varit verksam som advokat vid Mannheimer Swartling Advokatbyrå sedan 1987 och fram till 2020 som delägare. Som Senior Sdvisor fortsätter han att arbeta bland annat med byråns internationella och akademiska relationer. André är aktiv vid Stockholm Centre for Commercial Law där han är styrelseordförande. Han har en jur. kand. och en ekonomexamen från Lunds Universitet.

- Den nuvarande ledningen för skolstiftelsen har skapat en väl fungerande och framgångsrik organisation med en stark värdegrund. Jag ser fram emot att få vara med och bygga vidare på detta och göra skolstiftelsen till en ännu mer betydelsefull aktör i skolsektorn. Med dess tydliga fokus på samhällsengagemang är skolstiftelsen ett attraktivt alternativ för den som vill verka för ett mänskligare samhälle, såväl för elever som för lärare, säger André Andersson.