Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Barnfamiljer söker stöd inför skolstarten

Skolstart
2019-08-14
”Min dotter gråter ofta när hon kommer hem från skolan. Hon känner sig utanför på grund av allt som vi inte har råd med. Att förklara alla VARFÖR är det som gör mest ont. Varför hon måste fortsätta ha sin gamla jacka trots att den är för liten och varför hon inte kan gå på klasskompisarnas kalas eftersom vi inte kan köpa present.”

Det berättar en sorgsen mamma. Hon känner sig otillräcklig och är orolig över hur deras situation påverkar dottern. Dagligen möter vi föräldrar som vänder på varje krona för att ens ha råd med det nödvändigaste.

BLI MÅNADSGIVARE eller GE EN GÅVA

Barnen i dessa familjer känner ofta oro och ledsamhet inför skolstarten, istället för glädje och förväntan. Känslan av utanförskap blir påtaglig när de inser att de inte har samma möjligheter som andra barn. Föräldrarna kämpar för att barnen inte ska känna sig annorlunda, men det finns inte utrymme för varken nya kläder, skolsaker eller terminsavgifter till fritidsaktiviteter.

Unga Station ger stöd till barnfamiljer året runt

På Unga Station ser vi till helheten med barnen i fokus. Vi hjälper familjer med att tillgodose barnens behov, exempelvis genom att dela ut presentkort för att köpa det nödvändigaste. Vi arbetar även med att ge dem bättre förutsättningar att förändra sin livssituation på lång sikt. Stödet är avgörande såväl vid skolstarten som resten av året.

För att hjälpa fler barn och familjer som lever i utsatthet och fattigdom behöver vi ditt stöd. Ge en gåva!

Vi värnar om våra deltagares integritet. Barnet på bilden ovan har därför ingenting med texten att göra.