Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Höstkul på Unga Station

Barn sitter och pysslar med en pumpa.
2021-11-02
I år kommer vår verksamhet för barn och unga, Unga Station, erbjuda en massa roliga aktiviteter under höstlovet!

– Blääää! Det luktar prutt och spya!

Det är måndag och höstlovet har dragit igång i våra verksamheter för barn och unga. Tre tjejer sitter och karvar ut en pumpa för första gången och konstaterar att det inte luktar speciellt gott. Här på Unga Station i Vårberg är det ungdomsgruppen som träffas för att pynta lokalerna inför Halloween och äta halloweengottisar.

Några smyckar lokalen, några tittar på film och andra sitter och gör pumpor för att smycka lokalen inför Mötesplats Familj som är en middagsgemenskap för hela familjen.

Viktigt för känslan av delaktighet

– Vi vill att höstlovet ska innebära glädje och upplevelser för alla barn. Många familjer har inte de förutsättningar som krävs för att kunna avsätta tid eller pengar för att göra aktiviteter tillsammans under loven, säger Jonna Alfvegren, enhetschef på Unga Station i Vårberg.

Här ges barn, unga och familjer möjlighet att uppleva saker tillsammans, både som familj och tillsammans med andra. Det är viktigt för känslan av delaktighet och sammanhang, att kunna berätta om sitt höstlov för till exempel andra skolkamrater. Självkänslan stärks av att prova på nya saker och därigenom få nya erfarenheter och kunskaper. 

Kvinna utklädd till häxa och en ung kille sätter upp dekoration.
På Mötesplatsen för unga serveras middag till alla som deltar. Idag blev det hemmagjord pizza och glass.

Kollo, utflykter och Gröna Lund

Förutom att barn och unga kan komma till våra Unga Stationer för höstpyssel och måltider under höstlovet kommer vi även erbjuda barn och unga att få åka på höstkollo på vår kollogård Stenfasta, gå på Gröna Lund, spendera en Natt på Museet och åka på Matkollo på Barnens Ö där barnen tillsammans med kockar får lära sig laga mat, plocka svamp och en massa annat roligt.