Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Påskägg och pyssel för barn på Unga Station

Påskaktiviteter på Unga Station Järva i Tensta. Barn får ett påskägg av barnombuden.
2021-03-28
Under påsklovet erbjuder Unga Station barn och unga en massa olika aktiviteter. Bland annat kommer barnen få gå på äggjakt.

Det är veckan innan påsk och kön ringlar lång utanför Unga Station i Tensta. Barn sitter vid små bord och målar ägg när föräldrarna fyller i lappar om påsklovsaktiviteter och  hämtar ut matkassar.

– Fyll i här vilka aktiviteter ditt barn vill delta i på påsklovet. Vi sms:ar dig om vilka aktiviteter ditt barn kommer få delta i under påsklovet, säger barnombudet Pavlos på Unga Station.

Han sitter utomhus utanför Blå Huset vid ett bord för att se till att alla fyller i blanketter inför påsklovet.

Delar ut matlådor och påskägg

Inne finns Arantxa som delar ut matlådor och påskägg till familjerna. Hon skickar även med påskpyssel och pennor till barnen så att de ska kunna pyssla lite hemma. Om barnen följer med in för att hämta matlådorna får de sina påskägg direkt. Det glittrar i ögonen när de öppnar äggen.

– Vi har gjort olika stationer för att ingen ska behöva trängas, säger barnombudet Sara som dagen till ära har gjort en fin påskhäxa som hänger utanför Unga Station.

I köket doftar det underbart. Där står Ella och gör matlådor som familjerna tar med hem. I vanliga fall kommer det flera hundra barn och föräldrar för att äta tillsammans en gång i veckan på Unga Station Järva i Tensta. Under pandemin har det ersatts med matlådor som familjerna kommer och hämtar.

Utflykt i närområdet

Stockholm Stadsmission har Unga Station på tre olika ställen: Tensta, Vårberg och på Södermalm. Under påsklovet ordnas en mängd aktiviteter för barn och unga. På grund av pandemin sker de flesta aktiviteterna utomhus och med begränsat antal deltagare.

På programmet står bland annat möjlighet att åka på kortare utflykter i närområdet, grillning, utomhuslek och äggjakt. Aktiviteterna startar redan innan påsk med påskpyssel samt att Unga Stationerna är pyntade med påskpynt.

Unga Stationerna delar även ut matkassar till de familjer som just nu behöver extra stöd.