Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Unga Station delar ut matkassar till barnfamiljer

Personal på Unga Station gör i ordning matkassar till familjer i ekonomisk utsatthet.
2020-04-03
På grund av restriktionerna med stora samlingar av människor under covid-19 har Stockholms Stadsmission ställt om verksamheten för barn, unga och familjer i ekonomisk utsatthet. Nu delar Unga Station ut matkassar och matlådor till barnfamiljerna istället för att ha stora middagskvällar.

Varje vecka har Stockholms Stadsmissions Unga Station i Järva, Vårberg och på Södermalm familjekvällar. Det innebär att barnfamiljer kommer till Unga Station och äter middag tillsammans med andra familjer. Vanligtvis är dessa kvällar mycket välbesökta och det brukar komma mellan 100-250 personer vid varje tillfälle. Med dagens restriktioner om större samlingar av människor går det inte att ha kvar kvällarna. Därför har nu Unga Stationerna ställt om för att ändå se till att familjerna som brukar komma ska få mat.

-- Det tog lite tid att få ordning på utdelandet men nu är det i full gång. Deltagarna kommer på bokade tider så att vi inte ska bli för många samtidigt. För de som tillhör riskgrupper eller är sjuka har vi kunnat ordna utkörning till, säger Josef Palm, Unga Station Söder.

Bild full med matkassar som ska köras ut från Unga Station.

Har förlorat jobben

Till Unga Station kommer barn och familjer som lever i ekonomisk utsatthet. För många av familjerna som besöker Unga Station har covid-19 slagit extra hårt. Många har osäkra anställningar och jobbar som timvikarier inom serviceyrken såsom restaurang eller hotell-branschen och har redan förlorat sina jobb.

-- De som kommer hit är otroligt tacksamma för att vi har ordnat med matkassar och matlådor, säger Camilla, barnombud på Unga Station.

Bra mat och information till familjerna

I en matkasse finns det mat för 4-6 personer i två-tre dagar. Det är enkel men bra mat, och ibland finns det något extra till barnen.
Ett stort plus är också när Unga Station kan skicka med färdiglagade matlådor som skänks av företag och skolor. 

Unga Stationerna fortsätter att dela ut presentkort till matbutiker som vanligt.

Med i varje påse skickas även information om covid-19 på olika språk.