Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Barnfamiljer söker stöd inför skolstarten

Flicka med ryggsäck
2018-08-13
”Min dotter vill inte gå till skolan. Hon känner sig utanför när klasskompisarna kommer med nya väskor och gympaskor. Hon vill också börja på fotboll med sina kompisar. Jag säger kanske sen, fast jag vet att vi inte kommer att ha råd. Det gör så ont i magen att alltid säga nej.”

Nina är orolig för sin dotter och utmattad över att alltid känna sig otillräcklig. Dagligen möter vi föräldrar som precis som Nina vänder på varje krona för att ens ha råd med det nödvändigaste.

Barnen i dessa familjer känner ofta oro och ledsamhet inför skolstarten, istället för glädje och förväntan. Känslan av fattigdom blir påtaglig när de inser att de inte har samma möjligheter som andra barn. Föräldrarna kämpar för att barnen inte ska känna sig annorlunda, men det finns inte utrymme för varken nya kläder, skolsaker eller terminsavgifter till fritidsaktiviteter.

Unga Station ger stöd till barnfamiljer året runt

På Unga Station ser vi till helheten med barnen i fokus. Vi hjälper familjer med att tillgodose barnens behov, exempelvis genom att dela ut presentkort för att köpa det nödvändigaste. Vi arbetar även med att ge dem bättre förutsättningar att förändra sin livssituation på lång sikt. Stödet är avgörande såväl vid skolstarten som resten av året.

För att hjälpa fler barn och familjer som lever i utsatthet och fattigdom behöver vi ditt stöd. Ge en gåva!

Vi värnar om våra deltagares integritet. Barnet på bilden ovan har därför ingenting med texten att göra.