Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En kväll för ett bättre samhälle

En delad bild. På den ena pratar en Anna Bellman och på den andra är Marika Markovits synlig.
2018-04-30
Ramboll höll gala för att hylla samhällsförbättrare med eget pris och delade också ut en stor gåva till Stockholms Stadsmission. På flera sätt fick också gästerna under kvällen se vad Stockholms Stadsmissionen gör.

Torsdagen den 26 april bjöd teknikkonsultföretaget Ramboll in till sin gala Engineering for life. Totalt delade man ut en miljon kronor till personer som med sin kunskap bidrar till ett bättre samhälle, Sigge Thernwalls stora byggpris.

Under galan delades det även ut en check på 427 750 kronor till Stockholms Stadsmission, vilket innebär att Ramboll blir ett av våra partnerföretag 2018. De har valt att stödja vårt arbete för människor som lever i hemlöshet genom att öronmärka pengarna till projekt Särskildnyttan. Utöver pengarna bidrar Ramboll med sitt kunnande inom teknik med hela 800 konsulttimmar som också kommer att användas i projektet. Direktor Marika Markovits tog emot checken av Rambolls vd Niklas Sörensen på scen och fick möjlighet att berätta mer om projekt Särskildnyttan.

Förutom det finansiella stödet valde Ramboll att lyfta Stockholms Stadsmission på flera sätt under kvällen. Man hade dukat borden med koppar och prylar från våra second hand butiker – saker man kunde köpa med sig hem under kvällen vilket resulterade i ytterligare bidrag till våra verksamheter. Kvällens olika talare fick också en Stockholmsgåva som tack.

Konferencier Anna Bellman bar genomgående Remakekläder och gjorde inte mindre än fyra (!) klädbyten. Det anordnades också en omröstning om vilken outfit som var finast och en av de personer som röstade på det vinnande plagget fick det med sig hem. Dessutom hade hela kommunikationsavdelningen på Ramboll valt att hyra Remakekläder kvällen till ära.

Tack för en väldigt fin kväll på alla sätt och vis Ramboll – vi ser fram emot fortsatt fint samarbete under 2018.

Bli partnerföretag till Stockholms Stadsmission

Väljer ni att bli partnerföretag får ni stort inflytande över hur ert bidrag används. Ni kan välja att ta socialt ansvar genom att rikta ert företagsstöd till ett särskilt område, som hemlöshet eller barn och unga, och får chans att engagera era medarbetare i viktiga samhällsfrågor.

Läs mer om Bli partnerföretag till Stockholms Stadsmission

Särskildnyttan – en modell som motverkar permanent hemlöshet

Klyftorna i Stockholm ökar och vi får en alltmer segregerad stad. Personer som redan innan haft svårt att få en bostad, är helt utestängda från bostadsmarknaden. Det är bakgrunden till Särskildnyttan – en boendemodell som gör det möjligt för dem som har det särskilt svårt i samhället att få ett boende.  

Läs mer om Särskildnyttan – en modell som motverkar permanent hemlöshet