Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

En paus från hemlöshetens vardag

Fritidshuset Gallboda
2017-10-04
Alla människor behöver en paus från sin vardag för att få ny energi. För människor i hemlöshet är det möjligen ännu viktigare i den annars ovissa livssituationen. Tack vare våra givare får fler människor möjlighet att göra utflykter till Stockholms Stadsmissions egna fritidshus - Gallboda.

När varje dag kantas av en otrygghet och oro över var man ska sova eller hur man ska få tag i mat är möjligheten till att bryta levnadsmönster svår. Behovet av en värdefull paus och några dagars rekreation kan därför vara stort och avgörande för att ge energi och motivation att ta tag i livssituationen. 

Tid för vila och samtal

Det är därför Stockholms Stadsmissions verksamheter för människor i hemlöshet anordnar utflykter till det egna fritidshuset Gallboda, där tid för vila och samtal mellan människor sätts i fokus.
 
Hela sommaren har våra verksamheter ordnat både dagsutflykter och några dagars övernattningar på Gallboda. Gemensamma måltider och långa fikastunder ger mycket tid för samtal. 

– Ett särskilt starkt minne från sommarens utflykter var när vi vid två tillfällen kunde länka ihop gäster med personliga ombud redan under utflykten. Det gjorde att en person kunde komma vidare till behandling och boende och en annan ordnande sig både ett arbete och boende. Det är ju väldigt häftigt, säger Ted Axelsson, ansvarig för utflykterna till Gallboda.

Gästerna avgör själva

Gallboda ligger vackert beläget vid en sjö där näckrosorna breder ut sig. Gästerna väljer själva om de bara vill vila i sin säng, gå promenader, bada bastu eller ro ut på sjön. Eller tillsammans påbörja ett korsord som sedan avlutas vid nästa besök i huset. Det är gästerna på Gallboda som själva avgör ramarna för vistelsen. 

Chans att komma tillbaka i vinter

Det är tack vare Stockholms Stadsmissions givare och volontärer som utflykterna till Gallboda är möjliga att genomföra. Eftersom att utflykterna är så viktiga inslag i förändringsarbetet kommer verksamheterna att fortsätta åka ut till stugan även vintertid. 
 

Hemlöshet

Läs mer om våra verksamheter som arbetar med hemlöshet.

Läs mer