Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Försiktig start på St Paul

St Paul på Mariatorget.
2020-10-16
I våras ställde St Paul om sin verksamhet med anledning av den pågående pandemin. Nu börjar St Paul åter igen erbjuda en del aktiviteter inomhus, i mindre skala och med ett upplägg som följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

St Paul har i början av hösten sakta startat upp delar av den ordinarie verksamheten.

- Vi ser att målgruppen äldre som nu kommer tillbaka har haft det tufft under vår och sommar med isolering och allt vad det för med sig. Nu när de kommer tillbaka så ser medarbetarna att de sakteliga återhämtar sig och får ny kraft, säger Robert Wirensjö, verksamhetsområdeschef St Paul.

Fler yngre kommer till luncher

Deltagare kan nu komma på lunchgemenskap inomhus varje vardag där det även finns möjlighet att köpa hem matlådan istället för att äta där. En dag i veckan erbjuder vi sittyoga och sittgympa i mindre skala. Jonna Arb som ansvarar för samtalsgrupper har startat två grupper; en livsberättargrupp och en existentiell grupp, där båda hålls på plats i St Paul. Och på söndagar kan deltagarna komma på Gudstjänst med frukost igen.

Personalen ser att målgruppen har breddats och att fler yngre kommer till lunchgemenskapen. Omkring 20 procent av de som kommer för att äta lunch tar med sig sin låda hem. Personalen i St Paul följer utvecklingen mycket noga och följer de rekommendationer som gäller. Vårt mål är att fortsätta välkomna våra deltagare till St Paul på ett säkert sätt under pandemin.