Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

GodEls kunder stödjer kvinnor i hemlöshet

Två personer som samtalar vid köksbordet på Klaragården
2017-04-27
På elbolaget GodEls årliga Tackkväll fick Stockholms Stadsmission en gåva på cirka 590000 kronor. GodEl låter sina kunder ge överskottet till välgörenhet. Pengarna går till Klaragården, en dagverksamhet för kvinnor i hemlöshet. Tack för ert bidrag!

GodEl är ett elbolag som förutom att leverera el låter sina kunder skänka överskottet till de sju ideella organisationer som bolaget samarbetar med. I år skänker GodEl 589232 kronor till Stockholms Stadsmission. Sedan 2005 har GodEl och deras kunder sammanlagt donerat drygt sex miljoner kronor till olika verksamheter inom Stockholms Stadsmission. 

– Vi är oerhört glada över vårt långa samarbete med GodEl och tacksamma över att så många av deras kunder har valt Stockholms Stadsmission och Klaragården som förmånstagare. Vi möter allt fler kvinnor i hemlöshet och det här bidraget är viktigt för att vi ska kunna fortsätta arbeta med både akuta insatser och långsiktigt förändringsarbete för de kvinnor som hamnat utanför samhället, säger Marika Hjelm Siegwald, kommunikation- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission.

Klaragården ger kvinnor en fristad

Klaragården är en dagverksamhet för kvinnor över 18 år som lever i akut hemlöshet. Verksamheten öppnade den 8 mars 1993 som en direkt följd av att antalet kvinnor i utsatthet i Stockholm ökat. Än idag är behovet av Klaragården stort och verksamheten är en fristad från droger, våld, prostitution och kriminalitet för kvinnor. 

På Klaragården arbetar erfarna socialarbetare för att lindra akut nöd och ge långsiktigt stöd. Kvinnorna får tillgång till dusch, kan tvätta och laga sina kläder, vila och mat. Det finns även ombud som hjälper deltagarna att på sikt själva förändra sina livssituationer och som stödjer dem i kontakt med privata och professionella nätverk samt myndigheter som socialtjänst, missbrukarvård, psykiatri och annan sjukvård. Kvinnorna kan också välja att delta i aktiviteter som sömnad, chi gong och måleri som ett sätt att komma i kontakt med sina problem. 

Klaragården hade 6195 besök under 2016. 209 nya kvinnor kom under året. 

Varmt tack för er gåva!