Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Grillska Huset tilldelas Psynkpriset

Grillska Huset. Damnyanouic Francika står i Matboden. Foto: Anna Z Ek
2021-04-27
Psynkpriset delas årligen ut till organisationer som gjort förtjänstfulla insatser kring psykisk hälsa. Grillska Huset tilldelas priset i kategorin samhällsansvar.

Uthållig arbetsintegration

Sveriges Kommuner och Regioner instiftade Psynkpriset för 10 år sedan för att ge uppmuntran, inspiration och uppskattning till personer och verksamheter runtom i landet som på olika sätt bidrar till psykisk hälsa. Grillska huset tilldelas priset för den arbetsträning de erbjuder personer som står långt från arbetsmarknaden och för att de trots pandemi fortsatt att stötta målgruppen.

Omtanke som huvudingrediens

Stockholms Stadsmission driver Grillska Huset som ett socialt företag. Här får människor möjlighet att närma sig, eller komma tillbaka till arbetslivet genom arbetsträning. Målet med arbetsträningen är att skapa förutsättning för deltagaren att nästa steg, antingen mot en anställning eller utbildning. Arbetsträningen har ett tydligt jobbfokus och genom att utföra riktiga arbetsuppgifter, lära sig nya saker eller förbättra befintliga kunskaper och erfarenheter, i nära dialog med sin handledare, så ökar möjligheterna till en framtida anställning.

Se prisutdelningen

Psynkpriset delas ut inom kategorierna Gnet, Egenmakt, Socioekonomi, Samverkan och Samhällsansvar. Priset delades ut i slutet av april. Prisutdelningen går att se i efterhand via den här länken fram till den 11 maj 2021.