Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Grillska Huset bakar din semla!

semla
2015-01-14
År 2015 fick Grillska Husets semla utmärkelsen "Stans godaste semla" på den nordiska mat- och inredningsmässan Formex.

En jury bedömde bakverkens design, smak och kvalitet hos de tre komponenter som skapade en utsökt helhetsupplevelse - bullen, mandelmassan och den vispade grädden. Bland de 20 semlorna som testades fanns en del innovationer som att smaksätta mandelmassan med kardemumma eller rostad mandel. Men Grillska Husets mer klassiska recept gick bättre hem hos domarna.

God mandelmassa räcker

— Jag är konservativ när det gäller semlor, det ska vara naturella smaker, inga konstigheter och jag är glad att det gick hem. En riktigt god mandelmassa räcker långt, säger Jenny Aarna, konditor på Grillska huset.

Uppmärksammar hantverksskickliga bagare

— Syftet med tävlingen är att skapa positiv uppmärksamhet kring hantverksskickliga bagare som arbetar med väl valda råvaror. I början på året brukar det dugga tätt mellan semmeltesterna i pressen. Det är kul, men nu vill vi bedöma semlorna utifrån vår professionella kunskap om smak och kvalitet, säger Magnus Johansson som är ordförande i föreningen Stockholms bagare & konditorer som står bakom tävlingen.

Juryn bestod av Håkan Johansson, bagare, världsmästare i bageri 2014, juryns ordförande Elisabeth Johansson, konditor och kokboksförfattare, Anna K Sjögren, matskribent och kokboksförfattare och Tom Sjöstedt, kock, vinnare av Årets Kock 2008, restaurang Lilla Ego.