Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Hemlig miljonär besöker Bostället

Ravelli i glasögon mot mörk bakgrund
2017-05-26
Boställets akutboende för män har fått oväntat besök. Fotbollsmålvakten Thomas Ravelli besökte i februari Bostället i programmet Hemliga miljonären. Han träffade deltagare, personal och volontärer och samtalade bland annat med Sten som och beslutade sig sedan för att ge en gåva till verksamheten.

Hemlige miljonären är en programidé med engelsk förlaga. I programserien går kändisar under cover och besöker olika organisationer och initiativtagare som jobbar med människor som lever i utsatthet. Syftet är att intervjua volontärer och personal och få en bild av hur det ser ut i dagens samhälle och vilka insatser som görs kring hemlöshet. 

För Boställets del innebar det att tv-teamet kom till Boställets akutboende för män en söndag i februari. Där de togs emot av verksamhetschef Frida Ålander, volontären Lotta Ledin och övrig personal för kvällen. Teamet med reportern Tony fick möjlighet att intervjua Lotta och Frida samt deltagarna Krille och Sten. 

Hemlig miljonär överraskade

Vad varken Lotta Ledin, övrig personal eller deltagare visste då var att inspelningen några dagar senare utmynnade i en härlig överraskning då teamet var tillbaka för några kompletteringsbilkder. Med sig hade de då inte reportern Tony utan de före detta fotbollsmålvakten Thomas Ravelli, en av dem som "grävde guld i USA i fotbolls-VM 1994. 

Thomas Ravelli, som hade agerat reporter under namnet Tony några dagar tidigare, skickligt förklädd med peruk och glasögon, avslöjade nu sitt uppdrag. När Ravelli åter stegade in på Bostället - som sig själv - blev många förvånade. Inte minst volontären Lotta Ledin.

På Ravellis fråga "Känner du igen mig Lotta?" svarade Lotta helt förbryllad: "Men Tony har du klippt dig?"

Ravelli samtalade också med bland andra Sten som hade bil, båt, lantställe, familj, två barn. Allt försvann för honom på en månad i en konkurs.

Thomas Ravelli berömde det fina och viktiga arbete som genomförs på Bostället och hade därför bestämt att skänka 50000 kronor till verksamheten. Pengar som ska användas för något som kan sätta lite extra guldkant på tillvaron för alla på Bostället. 

Programmet Hemliga miljonären där Ravelli besöker Bostället finns på Kanal 5 play