Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Åhléns stödjer Sveriges Stadsmissioner

Gåvokort med två fåglar som sitter på ett hjärta
2016-12-06
För fjärde året i rad säljer Åhléns produkter till förmån för Sveriges Stadsmissioner där Stockholms Stadsmission ingår. I år har varuhuskedjan tagit fram kort att ge bort, illustrerade av Maja Sten.

– Vi på Stadsmissionen möter fler och fler i hemlöshet och utsattheten i Sverige ökar. Vi är väldigt tacksamma för Åhléns och alla andra som hjälper till och bidrar till vårt arbete för människor i hemlöshet och för ett medmänskligare samhälle, säger Lotta Säfström, ordförande i Sveriges Stadsmissioner. 

Många människor lever i hemlöshet

I Sverige lever uppskattningsvis 34 000 personer utan ett stadigt hem, enligt Socialstyrelsens senaste rapport (2011). De som letar boende för natten – varje natt – och därmed lever i akut hemlöshet är 4 500. Utöver det finns dessutom tiotusentals papperslösa flyktingar och EU-medborgare som inte har tak över huvudet. 

– Sveriges Stadsmissioner gör ett fantastiskt jobb för människor som lever i utsatthet och vi är mycket glada åt samarbetet som vi haft sedan många år tillbaka. Korten är inte bara fina att ge bort, de bidrar också till att människor som lever i hemlöshet får en bättre tillvaro. Tillsammans med våra kunder gör vi skillnad, säger Anita Falkenek, hållbarhetschef på Åhléns.

Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner är en medlemsorganisation för de fristående lokala stadsmissionerna i Sverige. Idag har Sveriges Stadsmissioner nio medlemmar varav Stockholms Stadsmission är en.

Köp korten och bidra på Åhléns webbplats. Åtta kort kostar 59 kronor. Hela försäljningssumman exklusive moms (47,20 kronor) går till Sveriges Stadsmissioner.