Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Jullunchinsamlingen 2020 har gått i mål

Jullunchen 2020.
2020-12-22
Coronapandemin satte stopp för den fysiska gemenskapen som vanligtvis utspelar sig på plats under jullunchen i Kungsträdgården, men engagemanget som istället lyste igenom i sociala medier och på annat håll återskapade känslan med besked. 209 123 kronor har samlats in till förmån för Stockholms Stadsmissions dagliga arbete med människor i hemlöshet under hashtagen #jullunchutmaningen2020.

Den traditionella Jullunchen som Smaka Good Food Festival (tidigare Smaka på Stockholm) varje år arrangerar i samarbete med Stockholms Stadsmission i Kungsträdgården, ställdes i år om till en digital insamlingskampanj till förmån för människor i akut hemlöshet.

Under insamlingen, som avslutades den 22 december, har 1113 personer swishat ett bidrag, 10 stjärnkockar har istället för att koka grötlunch utmanat varandra och uppmanat sina följare att ge en gåva. Maxi ICA Stormarknad Nacka som vanligtvis bidrar med den goda julmaten har istället under samma period lyckats samla in 209 123 kronor genom att donera en krona per såld julgröt, en krona per kg julskinka samt en krona per vörtbröd till Stockholms Stadsmission.

Stort engagemang

Susanna Nygård är ansvarig för insamlingen på Stockholms Stadsmission. Hon tycker det är fint att se att värmen och kärleken som brukar finnas i Kungsträdgården under jullunchen i år fanns på sociala medier.

– Att lyckas ställa om årets jullunch i Kungsträdgården till en ren digital insamling och nå årets resultat är helt fantastiskt! Det engagemanget som Smaka Good Food Festival skapar årligen för att stötta våra verksamheter för människor i hemlöshet värmer hjärtat, säger Susanna Nygård, Stockholms Stadsmission.

 
Stort tack till alla som bidragit - vi hoppas på ett kärt återseende i Kungsträdgården nästa år!

Varmt tack till:
Smaka Good Food Festival, Micke Göransson, kockarna Niklas Ekstedt, Joakim Almquist, Malin Söderström, Mathias Dahlgren, Paul Svensson, Martin Berg, Ulrika Brydling, Sigrid Bárány, Alexandra Zazzi, Gustav Johansson, Maxi ICA Stormarknad Nacka, Sanifix, Skarp Agentur, Arket, Denckert Installationer samt alla andra som engagerat sig.