Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Namninsamling överlämnad till socialborgarrådet

Marika Markovits lämnar över namninsamling till Jan Jönsson, socialborgarråd
2019-03-25
Idag överlämnade Stockholms Stadsmission en namninsamling med 8 644 namn för barn i hemlöshet till socialborgarrådet Jan Jönsson (L).

Stockholms stads senaste kartläggning från 2017 visar att 718 barn i Stockholm saknar stadigvarande boende. Under december 2018 startade Stockholms Stadsmission uppropet #718skablinoll - en namninsamling för ett mänskligare samhälle där inget barn ska behöva leva i hemlöshet.

8 644 namn på listan

Insamlingen avslutades den 24 december och då hade totalt 8 644 personer skrivit på för barn i hemlöshet. Idag lämnade Stockholms Stadsmissions direktor Marika Markovits över alla namnen till socialborgarrådet Jan Jönsson (L) i Stockholms stadshus.

Strider mot Barnkonventionen

– Situationen för barn som saknar ett stadigvarande boende är mycket bekymmersamt. En bostad är en mänsklig rättighet och rådande situation strider mot FN:s Barnkonvention, säger Marika Markovits, direktor Stockholms Stadsmission. 

Kräver en hemlöshetspolitik med högre ambitioner

– Tillsammans med 8 644 stockholmare vill vi att Stockholms stad snarast utarbetar en plan för att säkerställa att alla barn har ett stadigvarande boende. Förebygg och stoppa vräkning av barnfamiljer och säkerställ att barn kan bo kvar också i andrahandsboenden om inget mer varaktigt finns att hitta. Den här namninsamlingen visar att vi är många som kräver en förändring, säger Marika Markovits, direktor Stockholms Stadsmission.