Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

"I år valde vi att dubbla summan för julpaketet"

En person stoppar en julklapp i en påse
2020-10-28
ALKAB är en redovisningsbyrå som brinner för att hjälpa sina kunder utveckla sina företag. Sedan 2012 har de varit vänföretag till Stockholms Stadsmission. Här berättar de själva om sitt engagemang.

Alla som jobbar på ALKAB är delktiga när företaget ska välja vilka organisationer de ska stötta. 
-Det öppnar upp för diskussioner om socialt utsatta grupper och människors lika värde på fikaraster och luncher. Det ger oss tillfälle att utmana förutfattade meningar och vi blir bättre på att bemöta olika människor och företag, berättar Martina Lindström, en av fem anställda på företaget.

Fyra anledningar till ALKABs stöd:

  1. Stockholms Stadsmission jobbar med hållbarhet och miljö genom secondhandbutiker och matbutiker, till en prisnivå som gör att fler människor kan handla det dom behöver.
  2. Det arbete Stadsmissionen gör genom arbetsintegrering för människor som på olika sätt hamnat utanför arbetsmarknaden är viktigt.
  3. Stadsmissionen hjälper människor i alla åldrar oberoende av var de kommer från, och hur de hamnat där de är.
  4. Stadsmissionen värnar om människors rätt till ett drägligt liv.  

-De här punkterna gör att vi vill stötta ert arbete så länge vi har den möjligheten och för oss är det mycket mer meningsfullt än att köpa presenter och julkort. säger Martina Lindström.

Vi har valt att vara vänföretag sedan 2012 för att Stockholms Stadsmission bidrar till samhället på många olika sätt som vi vill stötta.

Dubblar sitt stöd i jul

-I år valde vi att dubbla summan för julpaketet och fortsätta vara vänföretag 2021. Stockholms Stadsmission gör ett jobb som vi tror på, och precis som prisutvecklingen går uppåt inom vår och andra branscher så är det naturligt att den summan vi betalade 2012 inte räcker till lika mycket 2021, avslutar Martina Lindström.

För dig som vill veta mer, besök ALKABs webbplats.

 

Person som ler mot kameran
Har ni frågor om paketen?
Kontakta Ulrika om ni har frågor om paketen eller er beställning.
ulrika.fernstedt [at] stadsmissionen.se