Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Kvinnor på BoKlara öppnar konstutställning i Grillska Huset

Bild på en kvinnohand som målar
2021-03-05
I samband med internationella kvinnodagen den 8 mars ställer deltagare från vår dygnet runt-verksamhet för kvinnor i hemlöshet ut sin konst i en årlig utställning. Utställningen pågår den 8–14 mars. Försäljning av verk sker även på plats.

Den årliga 8 mars-vernissagen på Stockholms Stadsmissions enhet för kvinnor i hemlöshet, BoKlara, brukar vara en kär tradition för många. I år har vi behövt hitta nya sätt att visa upp konstverken som skapats i ateljén under våren. Därför bjuder vi i år in till att ta del av årets verk på Stockholms Stadsmissions café och restaurang Grillska Huset i Gamla Stan. Välkommen förbi för en fika eller lunch och upplev de olika verken som kvinnorna skapat i BoKlaras ateljé. Försäljning av verk kommer att ske på plats.

Öppettider

Utställningen pågår 8–14 mars på Grillska Huset café och restaurang, Stortorget 3.

  • Måndag 10-19
  • Tisdag-torsdag 10-20
  • Fredag-lördag 10-19
  • Söndag 11-19

Förmånlig fika

Grillska Huset kommer hela veckan att erbjuda två specialfikor till försäljning till förmån för BoKlara. 20 kronor av intäkten går till verksamheten.

Bo Klara-limpan: Vete- & rågsurdegsbröd med rostade pumpafrön.  

Klara-Bakelsen: Vaniljbavaroise med hallonkompott & krämig brownibotten BoKlarabakelse.

Kort om Boklara

BoKlara är Stockholms Stadsmissions dygnet runt-verksamhet för kvinnor i akut hemlöshet. Genom råd, stöd och vägledning får varje deltagare hjälp att bygga upp det externa nätverk deltagaren behöver för att förändra sin livssituation. BoKlara erbjuder även dagaktiviteter som hjälper kvinnorna att varva ner och uttrycka sig. Ateljén är en omtyckt plats där kreativitet i olika form möjliggörs. Målet för BoKlaras verksamhet är att kvinnorna ska komma närmare ett varaktigt boende genom plats på stödboende eller direkt vidare till boende via Bostad Först-modellen.

Om Covid-19

Vi följer Folkhälsomyndighetens rekommendationer för att minska risken för smittspridning och trängsel i våra lokaler. I Grillska Huset är borden placerade med extra avstånd. Håll avstånd och var rädd om dig själv och vår personal när du besöker oss. Ofta är det färre gäster på förmiddagarna.