Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Logistik runt matsvinn har fått pris av PostNord

2017-03-17
Stockholms Stadsmissions verksamhetsområde Matcentralen har tilldelats PostNords Logistics Awards specialpris för sitt logistikarbete.

Stadsmissionens Matcentralen har fått PostNords specialpris med motiveringen: 

”Det arbete som Stockholms Stadsmission utför i Matcentralen är ett framgångsrikt exempel på hur samarbete och logistiktänkande minskar samhällets matsvinn och samtidigt stöttar personer i utsatta livssituationer genom att tillhandahålla livsmedel till låga priser och verka för arbetsintegration genom arbetsträning.”

Om PostNord Logistics Award

Priset instiftades av PostNord år 2002 (dåvarande Posten) för att uppmärksamma och premiera god logistik. Alla företag och organisationer, oavsett storlek, som är verksamma i Sverige är välkomna att medverka i tävlingen.  

Juryn har tittat på logistiklösningens:

  • Grad av innovationskraft, kreativitet och nytänkande.
  • Effektivitet och påverkan på verksamhetens konkurrenskraft, samt effektivitet och lönsamhet i verksamheten totalt sett.
  • Miljö- och klimateffektivitet.
Johan Rindevall
Verksamhetschef Matcentralen

Matsvinn som kommer till nytta

Mat som annars hade slängts tas tillvara av Stockholms Stadsmissions verksamhetsområde Matcentralen. Här säljs donerat livsmedel vidare via Matmissionens livsmedelsbutiker eller blir till mättande måltider i lunchrestaurangen MatRätt eller i sociala verksamheter.

Läs mer om Matsvinn som kommer till nytta

Matmissionen

I Matmissionen är alla välkomna att handla och bidra till minskat matsvinn. Är du medlem får du dessutom handla varor till en tredjedel av vanligt butikspris eller mindre. För närvarande har tyvärr Matmissionen i Hägersten stängt för renovering till månadsskiftet maj/juni. Matmissionen i Veddesta har öppet som vanligt.

Läs mer om Matmissionen

Sociala företag

Inom Stockholms Stadsmission drivs flera verksamheter som sociala företag med målet att få människor att närma sig arbetsmarknaden.

Läs mer om Sociala företag