Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Logistik runt matsvinn har fått pris av PostNord

2017-03-17
Stockholms Stadsmissions verksamhetsområde Matcentralen har tilldelats PostNords Logistics Awards specialpris för sitt logistikarbete.

Stadsmissionens Matcentralen har fått PostNords specialpris med motiveringen: 

”Det arbete som Stockholms Stadsmission utför i Matcentralen är ett framgångsrikt exempel på hur samarbete och logistiktänkande minskar samhällets matsvinn och samtidigt stöttar personer i utsatta livssituationer genom att tillhandahålla livsmedel till låga priser och verka för arbetsintegration genom arbetsträning.”

Om PostNord Logistics Award

Priset instiftades av PostNord år 2002 (dåvarande Posten) för att uppmärksamma och premiera god logistik. Alla företag och organisationer, oavsett storlek, som är verksamma i Sverige är välkomna att medverka i tävlingen.  

Juryn har tittat på logistiklösningens:

  • Grad av innovationskraft, kreativitet och nytänkande.
  • Effektivitet och påverkan på verksamhetens konkurrenskraft, samt effektivitet och lönsamhet i verksamheten totalt sett.
  • Miljö- och klimateffektivitet.
Johan Rindevall
Verksamhetschef Matcentralen

Matsvinn som kommer till nytta

Mat som annars hade slängts tas tillvara av Stockholms Stadsmissions verksamhetsområde Matcentralen. Här säljs donerat livsmedel vidare via Matmissionens livsmedelsbutiker eller blir till mättande måltider i lunchrestaurangen MatRätt eller i sociala verksamheter.

Läs mer om Matsvinn som kommer till nytta

Matmissionen

Matmissionen är en social matbutik som gör gott både för människa och miljö. Hos oss bidrar du till minskat matsvinn och som medlem får du handla mat till mycket låga priser.

Läs mer om Matmissionen