Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Löpare och Tunnel Run Citybanan samlar in stor summa till Stockholms Stadsmission

Löpare i orangea och gula västar vinkar mot kameran
2017-02-16
Den 25 mars 2017 anordnas motionsloppet Stockholm Tunnel Run Citybanan. Arrangören Lidingöloppet donerar alla pengar från en startgrupp på 1000 löpare till Stockholms Stadsmission.

Med glädje kan vi idag meddela att hela den så kallade Charity-gruppen på 1 000 löpare nu är fulltecknad. Charity-gruppens intäkter går till Stockholms Stadsmission och beloppet som nu samlats in från den gruppen är hela 550 000 kr. Utöver det möjliggör Lidingöloppet löpare i andra startgrupper att skänka 100 kronor vid anmälningstillfället. Dessutom kommer Stockholms Stadsmission att samla in jackor och överdragskläder vid starten.

- Förra Tunnel Run 2014 i Norra länken samlade vi in 700 750 kr och denna gång vill vi inte vara sämre. Tillsammans med Charity-gruppens deltagare som bidragit med 550 000 kr har vi även fått in extra bidrag till Stockholms Stadsmission från de som lagt till 100 kr på sin ordinarie anmälan. Idag har vi totalt samlat in 661 800 kr vilket känns helt fantastiskt. Oerhört imponerande med den stora givmildheten bland alla våra deltagare. Vore häftigt att slå rekordet från 2014, säger Tomas Hoszek VD för Lidingöloppet.

Succé i repris

Vid förra Stockholm Tunnel Run, vid invigningen av Norra Länken 2014, valde Lidingöloppet också att samarbeta med Stockholms Stadsmission. Samarbetet blev en succé och ledde till att många av de 35 000 löparna valde att skänka sina jackor till organisationen. Över sex ton jackor kunde sedan delas ut till behövande - en rekordstor klädinsamling. 2 500 löpare bidrog också med gåvor i samband med anmälan och totalt samlades 700 000 kronor in till förmån för människor i hemlöshet. 

- Det är helt fantastiskt att se det engagemang som löparna i detta lopp visar. Vi behöver verkligen gåvorna och värderar därför samarbetet med Stockholm Tunnel Run Citybanan 2017 mycket högt. Pengarna, och de skänkta överdragskläderna, är ett stort och viktigt bidrag i vårt arbete med akut och långsiktigt stöd för människor i hemlöshet i Stockholm, säger Marika Hjelm Siegwald, Kommunikations- och insamlingschef på Stockholms Stadsmission.

Stockholm Tunnel Run Citybanan är 8 kilometer långt och har plats för 40 000 löpare. Starten går vid Karolinska och målet är vid Medborgarplatsen. 

Läs mer och anmäl dig till Stockholm Tunnel Run Citybanan.