Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Många unga i behov av terapi

2018-09-24
"Du är värdelös". Orden från Alexandras mamma ekar i huvudet. Under många år slog mamman henne. Nu är misshandeln mer av psykisk karaktär, men den gör inte mindre ont. Känslan av otrygghet och hopplöshet är stark. Hon söker desperat efter en anledning till att fortsätta leva. 

Varje vecka får drygt 200 ungdomar terapi hos Ung Hälsa, som drivs av Stockholms Stadsmission. Men kön är ändå lång, och Alexandra är bara en av alla som väntar på hjälp.
Se hela kölistan

Din gåva kan ge fler unga terapi

Verksamheten är helt beroende av gåvor och för att kunna hjälpa alla som står i kön behöver vi ditt stöd. 

GE EN GÅVA!

Det offentliga samhällets resurser räcker inte till

Behovet av terapi är stort och det offentliga samhällets resurser och insatser räcker inte till. En tidigare patient på Ung Hälsa sa i en intervju:

Att inte bli utslängd eller behöva sluta för att man inte har råd (med terapi), ger en stor trygghet. Hade jag bara fått tio träffar på en vårdcentral hade det inte räckt. Jag hade inte varit där jag är nu.

Ung Hälsas terapiverksamheter utgör tillsammans en av de största öppna samtalsmottagningarna i Stockholm för unga mellan 16 och 25 år.  Verksamheten kompletterar det offentliga samhällets resurser och insatser, exempelvis när den unga befinner sig i gränslandet mellan barn- och ungdomspsykiatrin och vuxenterapin, och ofta har svårt att få tillgång till stöd.

Vi värnar om våra deltagares integritet. Därför har personen på bilden ingenting med texten att göra.