Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Matmissionen finalist till "Årets nytänkare"

2018-03-12
Matmissionen gör det möjligt för människor i ekonomisk utsatthet att handla mat till reducerat pris. Nu är butikskonceptet finalist till priset "Årets nytänkare". Priset delas ut av branschorganisationen Sveriges franchiseföretag på en gala den 24 mars.

En tredjedel av allt livsmedel som produceras når aldrig konsumenten. Samtidigt växer den grupp människor i Sverige som lever i fattigdom och inte har råd att äta sig mätta. Inom butikskonceptet Matmissionen säljs överskott från livsmedelsbranschen till människor i ekonomisk utsatthet för en tredjedel av vanligt butikspris eller mindre.

Ett koncept med många fördelar

Samtidigt bidrar butikskonceptet Matmissionen till minskat matsvinn och erbjuder en plats för arbetsträning för människor som står långt från arbetsmarknaden. 
Matmissionen har i dag två butiker, en i Hägersten och en i Veddesta och har utvecklat ett franchisekoncept för att kunna sprida arbetet till andra delar av landet. 

En bra bas för fortsatt tillväxt

Matmissionen är nu finalist till priset "Årets nytänkare" av branschorganisationen Sveriges franchiseföretag och priset delas ut i samarbete med konsultföretaget PwC. Finalister till priset är förutom Matmissionen kaffekedjan Fogarolli och biluthyrningsföretaget Hertz.

Priset delas ut på Frannygalan 2018 den 24 mars på Grand Hotel i Stockholm. Läs mer om priset och Frannygalan.

Anne Lunde Dinesen
Projektledare
Johan Rindevall
Verksamhetsområdeschef Matcentralen