Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Matmissionen öppnar i Kista

Bild tårta Matmissionen
2022-09-19
Den 22 september öppnar Matmissionen i Kista Galleria. Butiken är den tredje som öppnar i Stockholmsområdet 2022 genom ett samarbete med dagligvarubranschen – för att minska matsvinn, motverka matfattigdom och skapa fler möjligheter för arbetsträning.

Syftet med Matmissionens butiker är att nå människor som lever i ekonomisk utsatthet och samtidigt reducera svinn av produkter och livsmedel. Det rådande ekonomiska läget och stigande inflationen slår hårt mot människor som redan lever på marginalen, vilket har skapat ett ökande behov av verksamheten. Detta har blivit tydligt av rekordökningen av antalet medlemmar, med ca. 5500 nya medlemmar hittills i år. Genom den nya butiken i Kista når vi fler som har behov av att handla i våra sociala matbutiker.

– Bara i Stockholms län lever över 250 000 personer i relativ fattigdom, en siffra som ofta förvånar många. Här fyller Matmissionen ett stort behov och ger tusentals människor möjlighet till en normal och självständig tillvaro, trots en knapp ekonomi. Vi är väldigt glada över att kunna öppna i Kista, eftersom vi vet att efterfrågan i Järvaområdet är stor, säger Johan Rindevall, chef Matmissionen på Stockholms Stadsmission.

Butiken Kista förväntas bli den mest välbesökta av alla Matmissionen-butiker. Huzeyfe Dölek går in som butikschef och har stora förhoppningar.

Jag är oerhört peppad inför Kista! Det kommer bli en superfin butik med ett riktigt bra läge där efterfrågan har varit stor. Detta med ny butik känns också bekant eftersom jag varit med under starten i både Hallunda och Handen. Jag är övertygad om att starten för vår femte butik i Kista kommer att bli riktigt bra!

Öppningen av tre nya butiker under 2022 är möjligt genom ett samarbete mellan Stockholms Stadsmission, Dagligvaruleverantörers Förbund och Svensk Dagligvaruhandel.