Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Metallica donerar till människor i utsatthet

Bandmedlemmarna från Metallica ger en check till deltagare från Äldrecenter
2018-05-08
Hårdrocksbandet Metallica har donerat 325000 kronor till Stockholms Stadsmission. De skänker delar av biljettintäkterna från sina två konserter i Globen till vårt arbete för människor i utsatthet.

I februari 2017 startade Metallica stiftelsen All within my hands. Syftet är att stötta och berika områden som har stöttat bandet under alla år och uppmuntra fans och vänner att ge bidrag. Pengarna som samlas in donerar Metallica till nationella och lokala hjälporganisationer. 

"För mig är Metallicas kärnuppdrag att föra folk samman. Det finns ingen bättre väg att göra det än att dela med sig med goodwill och ge tillbaka", skriver trummisen Lars Ulrich, en av Metallicas grundare, på stiftelsesajten All within my hands.  

Som ett led i detta fick Stockholms Stadsmission förmånen att, innan konserten i Globen den 7 maj, ta emot en check på 325000 kronor från bandmedlemmarna som stöd för vårt arbete med människor i utsatthet. På plats för att ta emot checken var Äldrecenters verksamhetschef Rickard Loblom och Harriet och Hasse.  

Stort tack Metallica och alla Metallica-fans för era gåvor!