Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Justitie- och migrationsministern på besök hos Källan

2016-06-15
Idag besökte justitie- och migrationsminister Morgan Johansson Källan i Fisksätra tillsammans med representanter från Stena Fastigheter och Nackas kommunpolitiker, för att ta del av arbetet med integration och samverkan över religionsgränserna. Morgan fick bland annat träffa sommarjobbande ungdomar som var mitt uppe i förberedelserna inför Källans sommarkollo då ett 50-tal barn och ungdomar från Fisksätra får chansen att åka till Rimforsa utanför Linköping och njuta av en härlig kollovecka.

Källans alla anställda har religiös, språklig och mångkulturell kompetens, och erbjuder samtalsstöd och praktisk hjälp i kontakter med myndigheter och andra organisationer. Pernilla Landin, socionom och diakon i Svenska kyrkan, Sisela Abelli, jurist vid Stockholms Stadsmission, Erik Holmberg som är verksamhetschef vid Stadsmissionen samt imamen Awad Olwan från verksamheten Guds hus, som är ett samarbete mellan tre trossamfund (muslimer, katoliker och protestanter) fick möjligheten att berätta om Källan och Fisksätras framgångsrika integrationsarbete och också beskriva de delar som de känner oro för. 

Pernilla Landin slog ett extra slag för alla invandrarkvinnor som faktiskt är anställningsbara men som av olika anledningar aldrig får möjligheten att söka jobb och komma ut i arbetslivet. Hur stöttar vi den gruppen, hur informerar vi dem om deras rättigheter, möjligheter, vad är kvinnohälsa för dem - för att de ska hitta egen kraft, egen makt till att få ett bra och tryggt liv här i Sverige. Det var några av frågorna som Morgan Johansson tog med sig.