Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Källan öppnar för möten i Flemingsberg

En man som arbetar i en syateljé
2017-01-25
I går bjöd Källan in till officiell invigning i de nya lokalerna i Flemingsberg. "Jag kommer hit för att må bra. För att känna att jag finns." säger Ines, en av Källans deltagare.

Ines bor i Flemingsberg och har deltagit i Källans aktiviteter i cirka ett och ett halvt år. Hon säger:

Här i Flemingsberg finns inga föreningar, inga aktiviteter, ingenting. Många bara sitter hemma. Folk tänker att här finns bara invandrare. Med Källan kom möjligheten att träffa andra, diskutera och lära. Här känns det som att vi alla är lika, här finns ingen status.

Aktiviteter möjliggör samtal

På Källan anordnas aktiviteter varje vardag – till exempel matlagning, föräldragrupp och syateljé. Men det handlar om så mycket mer än att laga mat eller att sy fina saker. Aktiviteterna öppnar för möten och samtal. Ines säger:  

Ibland kommer någon med en hel hög med papper, blanketter och sådant, och så hjälps vi åt. Men vi kan också prata om och diskutera känsliga saker, som hur det är att vara kvinna eller muslim i det svenska samhället. Jag kommer hit för att må bra. För att känna att jag finns, att jag är en människa och kvinna.

Ett samarbete mellan flera aktörer

På Källan i Flemingsberg samarbetar Stockholms Stadsmission, Svenska kyrkan i Flemingsberg, Stockholms katolska stift, Syrisk-ortodoxa kyrkan i Flemingsberg och Islamiska kulturföreningen i Huddinge.

Vill du veta mer om Källan?

Källan är ett råd- och stödcenter som erbjuder hjälp och stöd i att orientera sig i det svenska samhället – både socialt, existentiellt, kulturellt och religiöst. Verksamheten finansieras med hjälp av gåvor.

Läs mer om Källan