Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Privata insamlingar till Stockholms Stadsmission ökar

Rita Welander Yogar för Stockholms Stadsmission
2019-05-02
Yoga, vinterbad eller maraton. Varje år väljer många privatpersoner att göra egna event för att samla in pengar till Stockholms Stadsmission. Att göra egna insamlingar har tidigare inte varit så stort i Sverige, men de senaste åren har det blivit ett trendbrott.

– Det har varit stort utomlands ganska länge men i Sverige har det slagit igenom ordentligt de senaste åren. Mest att man gör olika idrottsutmaningar där man samlar in pengar. Men det senaste året har födelsedagsinsamlingar på Facebook blivit väldigt stort, säger Anders Ståhl, tf Insamlingschef.

Yoga för Stockholms Stadsmission

Några som tagit initiativ till en egen insamling är Rita Welander och hennes kollegor på Stockholm Kundaliniyogacenter på Reimersholme. Under vårterminen har de fyra yogaevent för att samla in pengar till Stockholms Stadsmissions verksamheter.

– Någonstans är det en del av yogan att bidra till samhället på ett bra sätt.  Det är en del men nu ville vi bidra ännu mer. De människor Stockholms Stadsmission når går inte på yoga. Genom insamlingen når vi även dem via er, säger Rita Welander på Stockholm Kundaliniyogacenter.

För några år sedan gjorde de även en insamling via en yogaadventskalender.

– Både med julkalender och det här eventet är ett sätt för oss att få folk att komma på yoga utan att det behöver kosta så mycket. Vi tycker att det är fint att det finns en möjlighet för alla att komma hit, säger Rita Welander.

Det är tre tillfällen kvar och då kan besökare komma till Kundaliniyogacentret på ett 1,5 timmes långt yogapass. Det är drop-in så ingen föranmälan krävs. Lektionen är gratis och deltagaren swishar valfri summa till Stockholms Stadsmission efter klassen.

"Fint att folk är beredda att gör något för oss"

Tf Insamlingschef Anders Ståhl berättar att den mest udda insamlingen någon gjort är att vinterbada varje dag hela december till förmån för barn i hemlöshet. Men det spelar ingen roll om det är udda insamlingar eller helt vanliga insamlingar.

– Jag tycker att det är härligt med det engagemanget som folk har och att de blir väldigt bra ambassadörer för oss. De är beredda att göra något för människor som lever i utsatthet och det är fint, säger Anders Ståhl.

Vill du själv starta en insamling?

Så här gör du!  eller varför inte Swisha på 9003518