Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Remake har fått fint hedersomnämnande

Vinnare miljöstrategipriset
2016-11-11
Miljö & Utvecklings hedersomnämnande 2016 gick till Stockholms Stadsmissions modemärke, Remake, som tillverkar nya kläder av redan producerade secondhand plagg.

På Miljöstrategidagarna fick Stockholms Stadsmissions modemärke Remake motta ett hedersomnämnande för sitt arbete med hållbart mode. Prisutdelare var miljöminister Karolina Skog (MP). som delade ut priset till Maria Lagerman, verksamhetschef för Remake, Stockholms Stadsmission. Det var första gången som man delade ut ett hedersomnämnande i samband med Miljöstrategipriset. 

Juryns motivering till Remake:s hedersomnämning:

Stockholms Stadsmission har skapat ett nytt koncept för sitt modemärke, Remake, där de syr kläder av redan producerade secondhandplagg. Den nya kollektionen ger nytt liv till kasserad denim som har krävt stora miljöresurser att producera. De arbetar även med extern kommunikation och opinion kring hållbar design och uppmuntrar kunder att laga, låna och göra om sina plagg. Att vända slit- och slängkulturen inom modet är en stor samhällsutmaning som Remake driver på genom att göra upcycling trendigt.

Juryn har bestått av Håkan Wirtén, generalsekreterare för Världsnaturfonden, Ylva Öhrnell, ordförande för Nätverket för Hållbart Näringsliv, NMC, Henrik Ny, universitetslektor på institutionen för strategisk hållbar utveckling vid Blekinge tekniska högskola, Kristina Birath, miljö- och samhällsbyggnadsdirektör, Eskilstuna kommun och Catrin Offerman, chefredaktör för tidningen Miljö & Utveckling.

Om tidningen Miljö & Utveckling

Miljö & Utveckling är en oberoende och verksamhetsnära tidning för miljöproffs inom näringsliv och offentlig sektor. Vi har ett tydligt nyttoperspektiv och skriver om miljödriven affärsutveckling, bjuder på guider, ger dig omvärldsbevakning och granskar hållbarhetsvärlden.

Läs hela artikeln om prisutdelningen och Miljöstrategipriset på Miljö & Utvecklings hemsida

Maria Lagerman
verksamhetschef Stockholms Stadsmission Remake