Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Remake Sthlm på Stockholm Fashion Week

Person tittar in i kameran och håller ena handen på en hatt. Remake Sthlm Vår/Sommar 2022. Foto: Andreas Kock
2021-08-31
Torsdag den 2 september kurerar Stockholms Stadsmissions klädvarumärke Remake Sthlm innehållet på Sustainable Fashion Hub. Under en heldag kommer Remake Sthlm att presentera sitt hållbara mode och ge en exklusiv förhandsvisning av Vår/sommar-kollektionen 2022 i Bibliotekstan.

Stockholm Fashion Week arrangeras 31 augusti-2 september runtom i Stockholm. Sustainable Fashion Hub är ett gemensamt initiativ mellan Stockholm Fashion Week och Bibliotekstan. Syftet är att skapa en mötesplats för att visa upp hållbart mode.

Kollektionpremiär och hållbar produktion

Eventet har öppet 10–18. Klockan 11 och 14 kommer den nya kollektionen att presenteras på plats av designer Marie Teike. Remake Sthlms produktion från insamlad textil till färdiga plagg kommer att gestaltas i lokalen.

Varje säsong har sitt eget uttryck och skapas efter tillgången på material och utifrån olika modeller istället för storlekar. Remake Sthlms nya kollektion är en spegling av den oförutsägbara tid vi lever i och en reflektion över vad vi behöver för att ta oss igenom oroliga tider. Vår design är hållbar för både människa och miljö, säger Marie Teike. 

Hållbart mode

Remake Sthlm designar och producerar mode som är hållbart för både människor och miljö. Materialet kommer från gåvor som skänkts till Stockholms Stadsmission. Alla plagg är unika, design och produktion sker lokalt i Remakes ateljé i Farsta där arbetsträning för personer som står långt ifrån arbetsmarknaden är i fokus. Förra året arbetstränade totalt 586 personer genom Stockholms Stadsmissions olika sociala företag.

Välkommen till Sustainable Fashion Hub

Torsdag 2 september
Öppettider: 10–18
Adress: Norrlandsgatan 7, Bibliotekstan
Hållpunkter:

  • 11 & 14: Grundaren Marie Teike presenterar Remake Sthlm
  • 16: Premiär för Vår/sommar-kollektionen 2022 – digital visning.

Öppet för allmänheten, ingen förbokning krävs. Vi följer noga Folkhälsomyndighetens riktlinjer och tar in högst 50 personer åt gången i lokalen.

Läs mer på Bibliotekstans hemsida.