Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Skänk kläder och inredningsprylar i alla Åhlénsvaruhus

kartong med kläder och skor
2018-04-11
Nu kan du skänka kläder och inredningsprylar i alla Åhlénsvaruhus över hela landet. Dina gåvor distribueras till någon av Sveriges nio stadsmissioner.

Samarbetet ”Återanvänd mera” lanseras nu efter en prövoperiod i samtliga Åhléns-varuhus. Syftet är att uppmuntra till återbruk av kläder, textilier och heminredningsartiklar, till förmån för miljön och människor i utsatthet. Kläder och prylar ska vara hela och rena, med tanken att de ska kunna återanvändas av en medmänniska. Sakerna går i första hand till människor i utsatthet som kommer till stadsmissionernas verksamheter. I andra hand säljs de i Stadsmissionens second hand-butiker.

Stadsmissionerna har sedan länge samlat in kläder och skänkt vidare till behövande. I Stadsmissionens secondhand-butiker säljs kläder och prylar vidare för återbruk. Butikerna utgör också en arbetsplats för människor som länge varit arbetslösa, genom arbetsträning och praktik med handledning och som ger yrkeskompetens. Eventuellt ekonomiskt överskott går till socialt arbete lokalt. 

– Vi är mycket glada över detta initiativ, vi har ett stort behov av både kläder och inredningsprylar. Utsattheten i Sverige ökar och vi är väldigt tacksamma för Åhléns och deras kunders hjälp i vårt arbete för människor i utsatthet, säger Marika Markovits, vice ordförande Sveriges Stadsmissioner och direktor i Stockholms Stadsmission. 

Långvarigt samarbete

Åhléns och Sveriges Stadsmissioner har haft ett nära samarbete sedan år 2000, där stadsmissionerna erhållit stöd till verksamhet för bland annat människor i hemlöshet och våldsutsatta kvinnor. Under 2017 genomfördes två större kampanjer i samarbete med Sveriges Stadsmissioner, exempelvis kampanjen ”En tia till” som uppmuntrade kunder att skänka en tia extra till Sveriges Stadsmissioner. Det resulterade i över 1 miljoner kronor till stadsmissionernas verksamhet. 

– Det här är ett steg vi tar dels utifrån att ta ett större ansvar för det vi säljer, dels för ett mer hållbart samhälle, oavsett om du köpt varan hos oss på Åhléns eller hos någon annan. Att vi dessutom har hittat en form för ett fördjupat samarbete med Sveriges Stadsmissioner ligger oss extra varmt om hjärtat då vi har en samsyn i våra värdegrunder, säger Sofia Bothelius, produktions- och hållbarhetschef för Åhléns.

Karin Timm Östlund
Riksföreningen Sveriges Stadsmissioner
Kommunikatör/Projektledare

Second hand

Letar du efter vacker vintage eller är på jakt efter antika konstföremål? Eller vill du lämna barnkläder som barnen vuxit ur och göra en insats för miljön? Hos oss bidrar du till ett mer hållbart samhälle oavsett om du handlar eller skänker gåvor.

Läs mer om Second hand

Följ oss

Kl 13.47 Solna Centrum⠀
⠀
FLYTTREA. Verksamhetsledaren Emilia Nordgren Cleland plockar fram porslin i Second hand-butiken i Solna centrum. Idag började den stora flyttrean med 50% på ALLT i butiken.⠀ -Det är rea på allt i butik tills vi flyttar. Det finns riktiga godbitar här. Det är riktigt fyndläge på porslin, glas och husgeråd, säger Emilia.⠀
Den nya butiken kommer ligga vägg i vägg så det kommer inte vara svårt att hitta rätt när den öppnar torsdagen den 28 februari klockan 10. 
#stockholmsstadsmission #stockholm #solnacentrum #secondhand #återbruk #retro #rea #handlahållbart #socialaföretagImorgon när Antikmässan drar igång finns vi där i en monter. 
Susanne Pettersson, verksamhetsledare och Josefine Nilsson, värderare,  finns på plats hela helgen. Kom förbi och kika och hälsa om ni har vägarna förbi! 👀👣👀👣👋 #stockholmsstadsmission #SecondHand #antikviteter #retro #hermes #handlahållbart #klimatsmart #arbetsträning #socialaföretag #återbrukNu har vår vinterrea startat! 50% på utvalda varor i alla våra Second hand-butiker i Stockholm. Inte missa! 😀 #stockholmsstadsmission #återbruk #SecondHand #vinterkläder #socialaföretag #handlahållbart #arbetsträning #mode #fashion #varmaplaggImorgon öppnar vi vår nyaste butik i Sollentuna. Ylva Arnerdal är butikskommunikatör på våra Second hand-butiker i Stockholm.
- Det bästa med mitt jobb är friheten och att det finns så mycket man kan göra av de gåvor vi får in. Den kreativiteten älskar jag! säger Ylva Arnerdal.
 Under dagen jobbade Ylva i vår nya butik i Sollentuna som öppnar i morgon. Är du nyfiken på den? Kom till Sköldvägen 10 imorgon klockan 10! #secondhand #återbruk #klädbutik #mode #fashion #stockholmsstadsmission  #sollentuna #sköldvägen10 #handlahållbartNy butik öppnas! Torsdag 7 februari öppnar vi en ny second hand-butik i Sollentuna. Vi öppnar kl 10 och bjuder alla kunder på en pocketbok. Välkomna!
Adress: Sköldvägen 10 #secondhand #Sollentuna #hållbarhetVälkommen till butiken i Gamla stan den 30 januari kl.18. Maria Jernkvist @mariajernkvist berättar om Marimekkos mönster och designers. Vi bjuder på dricka och tilltugg och har laddat butiken med många fina tryckta textilier av både Marimekko och svenska designers från 50-70 talet. 
Adress: Köpmansgatan 15, Gamla stan. Vi ses! #marimekko #retro #tyg #secondhand #textildesign #506070tal #mariajernkvist #stockholmsstadsmission #gamlastanHos oss får du inga bonuspoäng när du handlar men istället ger du människor möjligheten att växa och utvecklas. Under 2018 arbetstränade 663 personer inom Stockholms Stadsmissions sociala företag. Välkommen till våra second hand-butiker! #stockholmsstadsmission #socialaföretag #secondhand #handlahållbart #arbetsträningSTORT GRATTIS till vår Remake @remakesthlm som vunnit H&M och ELLE Consious Award. #stockholmsstadsmission #remake #ellegalan2019 #hållbartmode #socialaföretag #arbetsintegrationSPORTPRYLAR Väntar en helg med sportaktiviteter i snö? Upptäck våra butiker med sportprylar. #stockholmsstadsmission #secondhand #sportkläder #hallunda #sickla #södertälje #liljeholmstorget #hornsgatan #sätra