Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission öppnar nytt LSS-boende

Ewa Norrgård, verksamhetsområdeschef för LSS, står i det nya LSS-boendets lokaler.
2019-07-30
Inom kort öppnar Stockholms Stadsmission sitt andra gruppboende. Boendet kommer ligga i Huddinge och är en gruppbostad som vänder sig till personkrets 1 inom LSS. Sedan våren 2018 driver Stockholms Stadsmission LSS-boendet Lunden i Täby.

– Det är bara att komma in, säger en byggarbetare i neonfärgade kläder och viftar med handen.
Lokalerna till det nya gruppboendet renoveras och de nya golven håller precis på att torka.

Tar med kunskap från Lunden

Verksamhetsområdeschefen för LSS inom Stockholms Stadsmission Ewa Norrgård tittar sig omkring i det som snart ska bli en färdig lägenhet.

– Det känns roligt att ta med den kunskapen vi har från Lundens LSS-boende till det nya gruppboendet här i Visättra. Att göra det till ett lika bra boende som Lunden, säger Ewa och ler.

Lugnt och fint grönområde

Boendet ligger på nedre våningen i ett hyreshus. Vi går in i det som ska bli en av sex nya lägenheter. I det rummet är badrummet kaklat. 

– Varje lägenhet kommer ha ett öppen lösning med kök och vardagsrum, ett sovrum, ett förråd och ett sovrum. Vad roligt att se hur stort och fint badrummet blir, säger Ewa Norrgård när hon går in i badrummet.

Alla kommer även ha en egen altan med utgång direkt från vardagsrummet.

– Det är ett fint läge. Så lugnt och fint mot det här grönområdet, säger Ewa och pekar på skogsdungen utanför.

Stockholms Stadsmissions värdegrund

Gruppbostaden kommer även ha stora gemensamhetsutrymmen. Det gör att de som flyttar in både kan ha ett individuellt liv men även gemenskap.

– Vår ambition inom utförandet av omsorg är att kunna balansera vår yrkesprofessionalitet med Stockholms Stadsmissions värdegrunder. I värdegrunden är alla människors lika värde det mest grundläggande och  därmed tongivande i alla våra möten med medmänniskor, säger Ewa Norrgård.

Rekryteringar i september

Rekryteringen av nya medarbetare till Flemingsberg kommer börja i mitten av september. Men redan nu har många visat intresse av att jobba på det nya LSS-boendet. 

– Det är lite ovanligt idag att medarbetare efterfrågar platser så långt innan. Men jag tror det beror på att många känner till Stockholms Stadsmissions värdegrund och gillar vad organisationen i stort står för. Det känns väldigt bra, säger Ewa Norrgård.