Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Stockholms Stadsmission vinnare av årets hållbarhetsprestation 2022

Johan Rindevall, chef Matmissionen
2022-10-14
Stockholms Stadsmission korades till vinnare av Årets hållbarhetsprestation 2022 för vårt koncept för sociala matbutiker, Matmissionen. Johan Rindevall, chef Matmissionen, tog emot priset under Nätverket för Hållbart Näringslivs stora Hållbarhetsdag den 13 oktober. Årets hållbarhetsprestation är ett specialpris som utses av Nätverket för Hållbart Näringslivs styrelse för lyfta inspirerande och konkreta exempel på hållbar omställning inom näringslivet.

Juryns motivation löd:  "Stockholms Stadsmission har genom sitt arbete med Matmissionen framgångsrikt etablerat och skalat upp en långsiktig affärsidé, där personer med låg inkomst kan köpa varor till ett betydligt lägre pris än vanligt butikspris. Matmissionen bidrar till att eliminera minst 1000 ton matsvinn varje år och ger fler personer möjlighet att närma sig arbetsmarknaden genom arbetsträning. Att de nu expanderar är inspirerande och gör dem till föredömen inte bara inom livsmedelsbranschen utan för oss alla som jobbar med hållbarhet inom näringslivet." 

Vi är oerhört glada och stolta över att Stockholms Stadsmission tilldelats det här priset för vårt koncept Matmissionen. Matmissionen kombinerar social och ekologisk hållbarhet genom att ta tillvara produkter som riskerar att bli matsvinn, och i stället sälja det till reducerat pris till personer som lever i ekonomisk utsatthet. Dessutom erbjuder vi arbetsträning i alla våra butiker. På så sätt kan vi tillsammans med dagligvarubranschen ta ansvar för en livsmedelskedja som är snällare mot miljön, och samtidigt lindra matfattigdomen i Sverige, säger Johan Rindevall, chef Matmissionen på Stockholms Stadsmission.

Läs mer om Matmissionens verksamhet här.