Hoppa till huvudinnehåll

Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Tack vare er!

Skrattande kille sitter i ett hav av julklappar
2016-12-29
Tack vare alla er som har bidragit med gåvor i form av pengar, mat, julklappar och tid så har vi kunnat skapa julstämning åt fler. Här är några av de saker vi har kunnat göra i jul.

Glada barn på Unga Station

På julaftons morgon kom 100 barn och föräldrar till Unga Station för att fira jul med dans runt granen, god mat och många julklappar. Och på annandag jul åkte ytterligare 50 personer på fint julbord och firande på Häringe slott. Förutom allt det så har vi kunnat dela ut flera hundra julklappar inför jul, för alla dem som söker sig till oss och inte annars hade haft möjlighet att lägga något under julgranen.

Många gäster på Jul i Gemenskap

Tillsammans med andra ideella organisationer anordnar vi Jul i Gemenskap i Immanuelskyrkan, i år för 10:e gången. Hit kom 500 gäster, varje dag, alla tre juldagarna. Tillsammans med de 350 volontärerna och många medarbetare firades julen med sång och god mat.

45 gäster på julfirande på Äldrecenter

Först på plats var Bertil Hedin, 87 år. Bertil är en trogen besökare och kommer några gånger i veckan till Äldrecenter, främst för den goda maten men också för att träffa andra. Och för att delta i datorkursen, sittgymnastiken och högläsningen som volontären Gerd håller i. Den här dagen var det julmaten som lockade mest. Och det var han inte ensam om. Snabbt var matsalen full med sorl från de 45 gästerna. Tillsammans firade gäster, medarbetare och volontärer jul med all mat som tillhör och julklappsutdelning. Det var en mycket trevlig eftermiddag. 

Tomas Ledin spred skön stämning

Till Stadsmissionens Center kommer människor som lever i akut hemlöshet. Och Bostället erbjuder boenden både för kortare och längre perioder. På dessa verksamheter brukar julen firas lågmält, eftersom julen väcker känslor av sorg och besvikelse för många. Därför var det särskilt välkommet med besök från Tomas Ledin på både Center och Bostället. Tomas spelade sina älskade låtar och spred en skön stämning i lokalen.

Ett stort tack alla ni som gjort detta möjligt!

Senaste gåvorna

2 000 kr
2017-11-20

Vi som har det bra, vi har en skyldighet att hjälpa till. Godare Jul till flera.

200 kr
2017-11-20

till LINUS minne

3 000 kr
2017-11-20

I år stöder vi på Reflex & Folie AB Stockholms Stadsmissions julpaket.

300 kr
2017-11-18

Tack för allt ni gör för de som inte haft samma tur som jag

200 kr
2017-11-17

liten hjälp till hemlösa.