Den här sidan använder cookies. Om du fortsätter använda sidan så accepterar du användande av cookies.

Use Google to translate the web site. We take no responsibility for the accuracy of the translation.

Ännu bättre stöd för äldre i utsatthet hos Stockholms Stadsmission

2012-10-11
Ofrivillig ensamhet är smärtsamt för många äldre. Från och med 15 oktober får ensamma äldre möjlighet till ett mer omfattande stöd då dörrarna till Stockholms Stadsmissions Äldrecenters nya lokaler öppnas.

Äldrecenter har sett ett ökat behov av gemensamma aktiviteter som kan ge en ljusglimt i vardagen. Den utvecklade verksamheten kan ta emot fler gäster och har mer generösa öppettider, vilket gör att fler ensamma äldre kan få det stöd de behöver.

Stockholms Stadsmissions verksamhet för äldre i utsatthet, Äldrecenter, arbetar för att ge äldre, oavsett ekonomi, möjlighet att bryta ensamhet och isolering. Gästerna har, utöver gemensamma aktiviteter för att etablera sociala kontakter, även tillgång till ombud som kan hjälpa till vid exempelvis myndighetskontakter.

Verksamheten har nu bytt adress till Fleminggatan 66. Själva flytten skedde 1 oktober och verksamheten med aktiviteter öppnar 15 oktober.

– Vi har nu bytt till lokaler som är bättre anpassade efter äldres behov. En trivsam mötesplats som bidrar till en meningsfull tillvaro, och som dessutom ligger på markplan vilket ökar tillgängligheten. Den stora ytan gör att vi kan bredda verksamheten och nå ut till fler gäster, säger Madeleine Gyllenhammar, enhetschef Äldrecenter.

Från att tidigare ha haft öppet vid specifika aktivitetsdagar har Äldrecenter nu öppet alla vardagar mellan klockan 11-15, samt kvällstid på torsdagar. Äldrecenter tog tidigare emot ca 130 gäster i veckan, något som nu beräknas fördubblas.